Vágólapra másolva!
Nico Rosberg még legalább két évig a Mercedes versenyzője marad, miután új, több évre szóló szerződést kötött jelenlegi csapatával. Pedig arról pletykáltak, hogy tárgyal a Ferrarival.

Bár az elmúlt hetekben több forrásból is felmerült, hogy Nico Rosberg már a szezon végén elhagyja a Mercedest, és 2012-ben Felipe Massa helyén folytatja a Ferrarinál, végül alaptalannak bizonyultak a híresztelések. A hét elején a Ferrari erősítette meg, hogy Massa jövőre biztosan náluk versenyez majd, csütörtök reggel pedig a Mercedes tudatta egy hivatalos sajtóközleményben, hogy Rosberg új, többéves szerződést kötött a csapattal.

Rosbergnek a 2012-es szezonra már eddig is volt szerződése, a közleményből pedig nem derül ki, hogy az új megállapodás pontosan hány évre szól - a Mercedes csak annyit árult el, hogy "a 2013-as szezont és az utána következő időszakot tartalmazza".

A Forma-1-ben 2006-ban bemutatkozó Rosberg négy szezont töltött a Williamsnél, majd 2010-ben csatlakozott a Mercedeshez. Bár az elmúlt két évben csupán háromszor állhatott fel a dobogóra, futamgyőzelmet pedig még nem tudott aratni, a 26 éves német biztos benne, hogy a jövőben sikereket érhetnek el.

"Életem egyik csúcspontja lesz, ha sikerül nyernem az Ezüstnyíllal. Nagyon élvezem, hogy segíthetek a csapatnak a célunk elérésében: a legjobbak szeretnénk lenni a Forma-1-ben. Biztos vagyok benne, hogy az istálló egy győztes autót biztosít majd számomra" - nyilatkozta Rosberg. "Várom már az elkövetkezendő nagyszerű éveket a Mercedes-Benz-család tagjaként."

Forrás: Mercedes GP

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn úgy gondolja, Rosberg képes lesz futamokat és bajnokságokat nyerni, ha a megfelelő autó áll a rendelkezésére. "Az elmúlt két évben Nico kivételesen jól teljesített az Ezüstnyílban, olyan eredményeket ért el, amelyek elérték a jelenlegi autónk technikai képességeinek határait. Nagyszerű a munkamorálja, és Michaellel (Schumacherrel) együtt olyan versenyzőpárost alkotnak, amely folyamatosan javulásra és fejlődésre ösztönzi a csapatot" - magyarázta.

"Nagyra értékelem Nico odaadását és pontosságát. Biztos vagyok benne, hogy ő az egyik leggyorsabb, legtehetségesebb és legegyenletesebb teljesítményt nyújtó versenyző a mezőnyben, a profizmusa pedig senkiétől nem marad el" - dicsérte versenyzőjét a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug, aki szerint a két jelenlegi pilótájuk "tökéletes kombináció" a csapat számára.

A csapat vezetői az egyre javuló formát mutató Schumacherrel is elégedettek, a német Sport Bild szerint már a 42 éves versenyző jelenlegi - 2012 végén lejáró - szerződését is meghosszabbították egy évvel. Korábban Schumacher maga is utalt arra, hogy akár 2012 után is folytatná a versenyzést, szerinte ugyanis jövőre még nem lesznek képesek a világbajnoki címért harcolni.