Vágólapra másolva!
Annak idején, amikor a főnöke volt, "lusta playboynak" nevezte a brit versenyzőt, de most kénytelen elismerni, hogy tévedett vele kapcsolatban.

Flavio Briatore korábban nem volt nagy véleménnyel Jenson Buttonról. Sőt, amikor 2001-ben és 2002-ben, a Benettonnál a főnöke volt, "lusta playboynak" titulálta az akkor alig 21 éves versenyzőt, akit megszédített a hirtelen jött hírnév, és luxuscikkek vásárlásával töltötte az idejét ahelyett, hogy a munkájára koncentrált volna. Az istállónál töltött első szezonjában különösen gyengén szerepelt, csúfos vereséget szenvedve csapattársától, Giancarlo Fisichellától.

Az idén azonban Button sokakat meglepett azzal, hogy meggyőzőbben teljesített a McLaren saját nevelésű sztárjánál, Lewis Hamiltonnál, több győzelmet aratott, és több pontot szerzett nála. "Nagyot tévedtem az angol versenyzővel kapcsolatban" - ismerte el Briatore a Mirrornak Buttonról. "Ebben az évben ő volt a pozitív meglepetés. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire jó."

Hamilton és Felipe Massa indiai ütközéséről viszont, amely idén már a hatodik volt, Briatorénak a burleszk jutott eszébe. "Csak nevetni tudok rajtuk" - jelentette ki. "Olyanok, mint Laurel és Hardy."