Vágólapra másolva!
Továbbra is bizonytalan az egyelőre érvényes 2012-es szerződés nélküli Robert Kubica sorsa, de sebésze szerint már autót vezet, és készen áll a versenyautó vezetésére is.

A múlt héten mi is megírtuk, hogy Robert Kubica kezelőorvosa, Riccardo Ceccarelli szerint Robert Kubicának még mindig szüksége van egy kis időre a teljes rehabilitációhoz. Ezen a héten azonban Igor Rossello, Kubica sebésze is megszólalt, aki szerint a lengyel már rendszeresen vezet utcai autót, és állapota már azt is megengedi, hogy versenyautóba üljön.

"Ő már felépült, tudja mozgatni és emelni az összes ujját" - nyilatkozta Rossello. "Most már gondolhatunk arra, hogy mihamarabb beültessük egy autóba. Elnézést, egy versenyautóba, mivel utcai autót már vezet. A felépülése egy csoda, de azt még nem tudjuk, hogy képes lesz-e gyorsan vezetni."

Rossello bevallotta, hogy még egy kis csuklóoperációra szükség lesz, de ez nem fogja akadályozni Kubicát abban, hogy kezelni tudja egy Forma-1-es autó kapcsolókkal telezsúfolt kormányát.

"Még szükség van egy kis beavatkozásra, hogy javítsunk a csuklója mozgásán, de egy ilyen típusú ütközés után a keze már soha nem lesz olyan flexibilis, mint korábban. Sok gyakorlásra lesz szükség. De képes lesz újra vezetni a Forma-1-es autóját és megnyomni az összes gombot - egy versenyzőről beszélünk, nem egy zongoristáról."

"Ránéztem, és nem győztem eleget csodálkozni azon, hogy milyen jól megy a felépülése: az összes törése és sebe begyógyult, az egyetlen kérdés már csak az, hogy tud-e ugyanolyan gyors lenni, mint korábban. Lesznek korlátai, emlékezzünk arra, hogy korábban az amputáción is gondolkoztunk. A gyorsaságát majd a Forma-1-es szakértők megítélik. Mi tökéletesen elvégeztük a munkánkat" - tette hozzá a sebész.