Vágólapra másolva!
Nico Rosberg a koreai második szabadedzésen elfékezte magát az 1-es kanyarban, ezért belecsúszott a bokszból épp kihajtani igyekvő Jaime Alguersuariba.

A Mercedes versenyzője intermediate gumikon volt kint a száradó pályán, amikor rosszul mérte fel a féktávot az 1-es kanyar előtt, és blokkoltak a kerekei. Pechjére pont abban a pillanatban hibázott, amikor Alguersuari épp kihajtott a bokszutcából a Toro Rossóval, ezért összeütköztek.

A becsapódástól letört Rosberg autójának első szárnya, és beszorult az első kereke alá, Alguersuari pedig időt vesztett, mert apróbb javításokra vissza kellett térnie a csapat garázsába.

Rosberg szerint át kellene tervezni a bokszkijáratot, mert az pont az 1-es kanyar külső íve mellett van elvezetve. "Megérné újra átgondolni, hogy a bokszkijáratot nem lehetne-e kissé másképp kialakítani" - nyilatkozta a második szabadedzés után. Nem voltak ideálisak a körülmények, egyszerűen minden összejött. (Alguersuari) pont a lehető legrosszabb pillanatban hajtott ki."

"Azt gondoltam, kicsit jobban lelassít majd, hogy elengedjen, de nem tette, és mire ezt észrevettem, már késő volt. Nem volt szerencsénk" - tette hozzá.

Forrás: AFP/Saeed Khan

Rosberg bevallotta, hogy az ütközés végső soron az ő elfékezése miatt történt, ennek azonban nem lettek volna ilyen következményei, ha a bokszkijárat nem keresztezte volna a Mercedes mozgásának az irányát.

"Csak kicsit leblokkoltak a kerekeim" - mondta. "Ettől kezdve nem tudtam őt elkerülni. Vissza tudtam volna menni a bokszba, de nem akartam kárt tenni az autómban. Végtére is nem vesztettünk semmit, mert nem száradt fel a pálya, az intermediate gumikon igazán jól mentünk" - fejezte be mondandóját Rosberg.

Az ütközés után Rosberget behívták a sportfelügyelők irodájába.