Vágólapra másolva!
A mezőny jövőre szívesen visszatérne a közel-keleti országba, de nem bármi áron.

Több Forma-1-es csapatvezető is nyugtalanságának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi napokban újabb zavargásokról érkeztek hírek Bahreinből. A közel-keleti királyság 2004-ben került be az F1-es versenynaptárba, de az idei, eredetileg szezonnyitónak szánt, majd áprilisra halasztott futamot végül le kellett mondani a országban kitört zavargások miatt.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Press Associatonnek nyilatkozva beszélt arról, hogy aggódnak a bahreini események miatt, ugyanakkor bíznak Bernie Ecclestone ítélőképességében azzal kapcsolatban, hogy megrendezhető-e a viadal vagy sem. "Bernie valószínűleg mindenki másnál jobban képben van az ottani helyzettel kapcsolatban, és már megmutatta, hogy szükség esetén nem fél a nehéz döntések meghozatalától. De az utóbbi időben érkező hírek tényleg nagyon nyugtalanítók" - mondta.

A McLaren istállót vezető Martin Whitmarsh, aki a Forma-1-es csapatok szövetségének (FOTA) elnöke is, árnyaltabban fogalmazott a témával kapcsolatban, és emlékeztetett arra, hogy a Bahreini GP-ig hátralévő fél évben bőven lesz idő meghozni a döntést: "Én úgy tudom, hogy jelenleg sokkal nyugodtabb a légkör (Bahreinben), mint hat hónappal ezelőtt, amikor szintén erről folyt a vita. Mindenesetre van időnk, véleményem szerint kissé még korai találgatni a jövő évről."

Forrás: AFP

Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke azt mondja, nem örülnek a rossz híreknek, ugyanakkor továbra is elkötelezettek a verseny mellett: "Bahrein évek óta része a Forma-1-nek, sok energiát fektettek bele, a show része. Szeretnénk visszatérni, de nem bármi áron."

Az utóbbi hónapokban úgy tűnt, rendeződik a bahreni politikai helyzet, a futam be is került a jövő évi, előzetes versenynaptárba, ismét szezonnyitóként. Később Bernie Ecclestone a 2012. november 4-i dátumot javasolta a futam megrendezésére, a Nemzetközi Autósport Szövetség (FIA) végleges versenynaptárában viszont már április 22-én szerepel.