Vágólapra másolva!
A szerződéshosszabbításért küzdő Rubens Barrichello szerint a Williams számára is az lenne a legjobb megoldás, ha megtartanák őt 2012-ben. A brazil közben más csapatokkal is kapcsolatban áll.

Rubens Barrichello mindent megtesz azért, hogy a 2012-es idényt is a Williams versenyzőjeként kezdhesse meg, ennek ellenére egyáltalán nem biztos, hogy a csapat meghosszabbítja az idén lejáró szerződését. Korábban arról volt szó, hogy Pastor Maldonado mellé egy fiatalabb pilótát keresnek, aki szponzori támogatással is segítheti az istállót, az utóbbi hetekben azonban egyre erősödnek azok a híresztelések, melyek szerint Kimi Räikkönen a Williams színeiben tér vissza a Forma-1-be.

A 39 éves brazil szerint azonban a Williams mindenképpen rosszul járna, ha elküldenék őt. "Nem hiszem, hogy lenne olyan versenyző - Kimit is beleértve -, aki többet tudna nyújtani, mint én" - idézi őt az Autosport. "Lehet, hogy a fiatal pilótáknak több pénzük van, de az is lehet, hogy már az első körben bajba kerülnek, és az a sok pénz elveszik az ütközések miatt."

"A Williams tudja, hogy még mindig mekkora lelkesedés van bennem, pedig az autónk nem is versenyképes" - folytatta a Williamset 2010 óta erősítő Barrichello. "Tudják, hogy mennyi energiát fektettem ebbe a csapatba, és mennyire szeretnék jövőre is versenyezni. Most csak arra várok, hogy mondjanak valamit - remélem, ez hamar megtörténik."

A tizenkilencedik Forma-1-es szezonját teljesítő brazil attól sem zárkózik el, hogy ő is szponzorok keresésével segítse az istállót, bár állítása szerint a Williams egyelőre nem kérte meg erre. "Ha a csapat azt mondja, ez szükséges ahhoz, hogy maradjak, akkor dolgoznék rajta" - nyilatkozta, majd azt is elmondta, több másik csapattal is felvette már a kapcsolatot, azonban csak versenyképes alakulatoknál tudja elképzelni a jövőjét. "Gyors autót szeretnék vezetni - van néhány csapat, amelyik ezt biztosítani tudja jövőre" - jelentette ki, bár részleteket nem árult el.