Vágólapra másolva!
Leszállás közben meghibásodott az Airbus elektronikus vezérlése, ezért a pilóta kis magasságban kénytelen volt átstartolni. Peter Sauber is a gépen ült.

A Forma-1-es csapatok személyzete hetente többször ül repülőgépre, és életének jelentős részét a levegőben tölti, ezért statisztikailag is szükségszerű, hogy néha necces helyzetbe kerülnek. Legutóbb Sebastian Vettel és Peter Sauber élt át néhány ijesztő pillanatot a fedélzeten, amikor Szingapúrból hazafelé meghibásodott az őket szállító Airbus A380 ILS-e, azaz műszeres leszállítórendszere.

A gép már a landoláshoz készülődött a zürichi reptéren, amikor a pilóta hirtelen nagy gázt adott, hogy átstartoljon. "Nem ijedtünk meg, mert a pilótafülkéből nagyon alaposan tájékoztattak minket" - idézi Saubert a svájci Blick. "A leszállás közben azonban nekem is feltűnt, hogy upsz, az az erdő odalent nagyon közel van... Aztán újra felemelkedtünk."

A gépet ezután átirányították Frankfurtba. Vettel sajtófőnöke, Britta Roeske azt mondta: "A kapitány azonnal odajött Sebastianhoz, és elmagyarázta, hogy elektronikai hiba történt. Sebastian nagyon lazán fogadta a dolgot, utána még együtt is fotózkodott a gép személyzetével és utasaival."

Forrás: AFP
Egy Airbus A380