Vágólapra másolva!
A Ferrari menesztett technikai igazgatója és a Red Bull technikai gárdájának exfőnöke is a Ross Brawn által irányított csapathoz igazolt.

A Mercedes folytatja műszaki stábjának bővítését, amit a Renault-tól februárban technikai igazgatónak szerződtetett Bob Bell-lel kezdett meg. Az istálló pénteken közleményben erősítette meg azt a régóta terjedő híresztelést, hogy a Ferrarinál idén májusban lemondott Aldo Costa hozzájuk igazol, s egyben bejelentette azt is, hogy Geoff Willis szintén náluk folytatja a pályafutását.

Costát, aki 1996 óta dolgozott a Ferrarinál, "technológiai igazgatóvá" nevezték ki. Ebben a minőségében a tervezésért és fejlesztésért fog felelni, míg Willis mérnökigazgatóként az aerodinamikai, menetdinamikai és vezérlési területeket felügyeli majd. Mindketten közvetlenül Bellnek tartoznak jelentési kötelezettséggel.

Willis korábban már dolgozott Brackley-ben, hiszen 2001 és 2006 között a BAR/Honda technikai igazgatója volt. A következő három évben a Red Bullnál töltötte be ugyanezt a posztot, míg idén márciusban a Hispania műszaki tanácsadója lett. Tőlük nemrég távozott. Willis már október 17-én munkába áll a Mercedesnél, míg Costa csak december 1-jén csatlakozik a csapathoz.

"Geoff nagy tiszteletben álló mérnök, több mint húszéves Forma-1-es tapasztalattal. Már alig várjuk, hogy a következő hónapban megkezdje nálunk a munkát" - mondta a Mercedes GP-t irányító Ross Brawn. "Mivel Aldóval hosszú évekig együtt dolgoztunk, tudom, hogy decemberben elhivatottsággal és világbajnoki győzelmeket érő szakértelemmel érkezik majd hozzánk."

Forrás: Red Bull
Geoff Willis már dolgozott Brackley-ben

"Mindannyiunk számára izgalmas kihívást jelent, hogy győztes alakulatot építsünk, miközben azt a színvonalat igyekszünk elérni, amelyre a Mercedes gyári csapataként vágyunk. A Bob Bell által irányított, erős technikai stábnak köszönhetően a lehető legelőnyösebb helyzetben leszünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat."

A Mercedes sportprogramját irányító Norbert Haug szerint a csapat "a siker építőkockáit" rakja egymásra 2010 eleje óta. "A technikai részlegünk megerősödött Bob Bell érkezésével, aki beazonosította azokat a területeket, ahol tovább fejlődhetünk" - mondta. "Aldo és Geoff révén még erősebbé válunk majd, és rendelkezni fogunk azokkal a tapasztalatokkal is, amelyek ahhoz szükségesek, hogy kiaknázzuk a Brackley-ben dolgozó szakembereink tehetségét. Más szinteken is bővítettük a személyi állományunkat, hogy a költségkorlátozási egyezmény adta kereteken belül minél versenyképesebbé váljunk."

"A célunk továbbra is az lesz, hogy lépésről lépésre fejlődve tartósan megvessük a lábunkat az élvonalban, hűen a Mercedes-Benz ezüstnyilak hagyományaihoz."

Forrás: Ferrari
Costa és Brawn évekig kollégák voltak a Ferrarinál

A paddockban keringő pletykák szerint hamarosan a Mercedeshez igazolhat Chris Dyer is, Michael Schumacher egykori versenymérnöke, akit Fernando Alonso tavalyi világbajnoki veresége miatt menesztettek a Ferraritól. A maranellói istálló a GT-programjánál ajánlott neki állást, ezt azonban Dyer nem fogadta el, és szeptember elején felmondott náluk.