Vágólapra másolva!
Mark Webber szerint a legtöbb versenyző elfogadhatatlannak tartja azt a védekezési módot, amelyet Michael Schumacher Monzában alkalmazott Lewis Hamilton ellen. Az ausztrál elismeri, hogy a világbajnoki cím sorsa már eldőlt.

A vasárnapi Olasz Nagydíj óta sok kritika érte Michael Schumachert, egyesek szerint ugyanis a német túl keményen védekezett abban a párharcban, amit huszonhárom körön keresztül vívott Lewis Hamiltonnal a harmadik, majd negyedik helyért. A futam közben a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója is figyelmeztette Schumachert, akinek az ügye azonban nem került a sportfelügyelők elé, és - végül Hamilton mögött - az ötödik helyen ért célba.

"Michael és Lewis között különleges harc folyt: a McLaren elérte a fordulatszám-korlátot, így Michael gyorsabb volt az egyenesek végén" - magyarázta a Red Bull versenyzője, Mark Webber a BBC honlapján írt visszatekintésében. "Volt néhány alkalom, amikor a védekezés után Michael visszatért az ideális ívre. Ez a vitatott része a dolognak, a legtöbb versenyző ugyanis nem tartja elfogadhatónak."

"Egy eset különösen kiemelkedik: a második sikán után, a Lesmo kanyar előtt Lewis egyértelműen előnyben volt, Michael azonban bevágott elé, hogy kivédje a támadást, majd ismét visszahúzódott" - folytatta Webber. "Azzal, hogy ennyiszer irányt változtatott, a határokat feszegette."

Forrás: AFP

Az ausztrál a saját versenyét nem élvezhette sokáig, az ötödik körben ugyanis a gumifalban ért véget számára a futam, miután Felipe Massával ütközött az első sikánban. Webber tavaly októberben, a Koreai Nagydíjon esett ki utoljára.

"Az Olasz Nagydíjhoz hasonló versenyek emlékeztetik az embert, hogy milyen rossz kiesni" - vélekedett a balesetért a kerékvetőket okoló Webber. "Már elég régen fordult elő velem - ez a versenyző és a csapat számára is bosszantó érzés, azok után, hogy ennyi erőfeszítést tettünk. Monzában kétszeresen is csalódott voltam, hiszen az autó jobb volt, mint idén bármikor."

Monzában - 2011-ben immár nyolcadik alkalommal - Sebastian Vettel állhatott a dobogó legfelső fokára, tovább növelve világbajnoki előnyét, Webbert pedig Fernando Alonso és Jenson Button is megelőzte a pontversenyben. A 35 éves versenyző szerint a bajnokság eldőlt, a Vettelt követő versenyzők már csak a bajnokság második helyéért küzdhetnek.