Vágólapra másolva!
Eric Boullier szerint Nick Heidfeld nem volt vezéregyéniség a Renault-nál, változásra volt szükség. A csapatfőnök tagadja, hogy Bruno Sennát a pénz miatt léptették volna előre.

A Renault csütörtökön jelentette be, hogy a Belga Nagydíjon a tartalék versenyző, Bruno Senna veszi át Nick Heidfeld helyét az istállónál. A csapat döntését sokan megkérdőjelezték, Heidfeld ugyanis a bajnokságban két ponttal csapattársa, Vitalij Petrov előtt áll.

A csapatfőnök, Eric Boullier az Autosportnak elmondta, a döntés hátterében elsősorban az állt, hogy a Renault az utóbbi időben a vártnál gyengébb teljesítményt mutatott, így változtatásra, vérfrissítésre volt szükség. "Nyáron sok mindent átgondoltam, és úgy éreztem, meg kell hoznom néhány döntést annak érdekében, hogy a csapat jó irányba haladhasson" - nyilatkozta.

Heidfeldtől azt várták, hogy a tavalyi szezonban egyértelműen Petrov fölé növő Robert Kubicához hasonlóan a csapat vezéregyénisége legyen, ezt azonban nem tudta megvalósítani. "Nem tudott vezető szerepet betölteni a csapatnál, mivel néha, sőt az esetek többségében lassabb volt Vitalijnál" - magyarázta Boullier.

Forrás: Farkas Péter [origo]

A francia egyértelműen tagadó választ adott arra a felvetésre, hogy Senna a szponzori támogatások miatt kapta meg Heidfeld ülését. "Mindenki erről beszél, pedig nem így van. Az igaz, hogy van kapcsolatunk Brazíliával, mert a Genii aláírt egy 10 milliárd dollárról szóló szerződést az országban, ennek azonban semmi köze Brunóhoz. Ő volt a harmadik versenyzőnk, ezért logikus döntés volt, hogy pilótaváltás esetén őt választjuk" - jelentette ki.

Az egyelőre még nem egyértelmű, hogy Senna az összes hátralévő futamon indulhat-e, Heidfeld ügyvédje ugyanis bíróságra vitte az ügyet. Bár első fokon a Renault számára kedvező döntés született, szeptember 19-én - az Olasz és a Szingapúri Nagydíj között - újabb tárgyalásra kerül sor. Boullier elárulta, hogy a monzai hétvégén befejeződő GP2-es bajnokságban szereplő Romain Grosjean szerződtetéséről szóló hír is "csupán találgatás".

"A döntésünk szerint Bruno a szezon végéig helyettesítette volna Nicket. Mivel lesz egy újabb tárgyalás, jelenleg csak azt vehetjük biztosra, hogy Spában és Monzában Bruno vezet" - nyilatkozta Boullier, aki azt is elárulta, mik az elvárásai Sennával szemben. "Azt várom tőle, hogy minél hamarabb olyan gyors legyen, mint Vitalij. Természetesen ehhez időre lesz szüksége, de szerintem Szingapúrban már elvárhatjuk tőle."