Vágólapra másolva!
Az illető a lengyel versenyző balesete utáni állapotát látva nem hitte volna, hogy ennyire gyorsan fog javulni.

Robert Kubica egyik barátja, az újságíró Mikolaj Szokol szerint nem lehetett számítani rá, hogy a lengyel versenyző állapota ennyire gyorsan fog javulni a februári ralibaleset után, melynek során az autóját felnyársalta egy szalagkorlát.

Habár továbbra sem vehető biztosra, hogy Kubica képes lesz teljesen mozgatni sérült jobb karját, az ujjai közül már csak az egyik nem nyerte vissza a mozgásképességét, és képes önállóan járni is. "A jelenlegi állapota maga a csoda" - mondta Szokol a Sport10.at-nek. "Amikor fél évvel ezelőtt, órákkal a műtétje után láttam őt a Pietra Ligure-i kórházban, nem számítottam erre."

Szokol úgy véli, Kubica acélos lelkierejének köszönheti, hogy jól halad a felépülése. "Amikor felkeltették az altatásból, tele volt fájdalomcsillapítóval, mégis képes volt viccelődni" - mondta róla. "Minden szabad percében edzeni próbálta azokat a testrészeit, amelyeket mozgatni tudott."

"Amikor engedték felkelni, bármekkora fájdalmat elviselt, és úgy terhelte a jobb lábát, ahogy csak tudta."

Mark Webber szerint, aki a 2008-as szezon után egy hegyibicikli-balesetben törte el a lábát, Kubicának szüksége is van a kitartásra. "Előfordul, hogy az ember állapota három napig folyamatosan javul, aztán három napig egyáltalán nem" - mutatott rá. "A kötelező gyakorlatok unalmasak - olyan érzés az egész, mintha egy óriási falat kellene felépíteni tégláról téglára."