Vágólapra másolva!
A csapatfőnök Christian Horner szerint reagálniuk kell a McLaren és a Ferrari feltámadására, de azért komoly bajban nincsenek.

Miután az utóbbi két versenyt a pole pozícióból rajtolva sem tudták megnyerni, és a Német Nagydíjon a világbajnokságot vezető Sebastian Vettel egy ritka vezetési hibát elkövetve csak a 4. helyen ért célba, a Red Bullnál elismerték, hogy reagálniuk kell a McLaren és a Ferrari által jelentett friss fenyegetésre.

"Már nagyon sokféle pályán voltunk ütőképesek. Minden egyes futamra megkaparintottuk az első rajtkockát, a tízből hatot megnyertünk, és kivétel nélkül mindig feljutottunk a dobogóra, úgyhogy katasztrofálisnak azért nem nevezhetjük a helyzetünket" - mutatott rá a Red Bullt irányító Christian Horner. "Ez a verseny azonban kétségkívül ráébresztett minket, hogy nem lazíthatunk, de jelenleg nem is lazít a csapatunk egyetlen tagja sem. Mindannyian teljes erőbedobással dolgoznak."

Horner hangsúlyozta, hogy a zsinórban elszenvedett két vereség nem ok a pánikra. S míg a Ferrarinál annak örültek, hogy a nürburgringi hűvösben sem akadt gondjuk a gumik bemelegítésével, érdekes módon Horner is az időjárást jelölte meg a Red Bull küszködésének egyik lehetséges okaként.

"Mindig tanulunk, és itt teljesen mások voltak az időjárási körülmények, mint a többi pályán" - mondta. "Valószínűleg hidegebb volt még a téli tesztelésnél is, és láttuk, hogy a McLaren két héttel ezelőtt mennyire szenvedett a gumijaival."

"Szerintem a jó teljesítmény kulcsa a gumik viselkedésének megértésében rejlik, és abban, hogy a maximumot hozzuk ki belőlük. A Red Bull az eddigi tíz verseny összességét tekintve elég kiegyensúlyozott volt ezen a téren, míg más csapatok hullámzóbban szerepeltek."

"Az biztos, hogy le fogjuk szűrni a hétvége tanulságait, de a következő futamon alighanem teljesen más lesz az idő. Valószínűleg kb. 20 fokkal melegebb lesz, mint itt volt."

Horner hozzátette, hogy az élcsapatok teljesítménye szerinte az idény fennmaradó részében is ingadozni fog. "Ne felejtsük el, hogy az első versenyen Lewis (Hamilton) sem volt nagyon lemaradva tőlünk, aztán a McLaren és a Ferrari felváltva fenyegetett minket" - mondta. - "Ezen a hétvégén mindketten megelőztek, de operatív szinten mi is nagyon-nagyon erősek vagyunk. Ez az egyik oka annak, hogy olyan eredményeket értünk el, mint amelyek a világbajnoki tabellán látszanak."

A Red Bullnak a konstruktőrök között 112 pont előnye van a 2. helyezett McLarenhez képest.