Vágólapra másolva!
A Mercedesnél elégedettek a Német Nagydíj pénteki edzéseredményeivel, különösen annak örülnek, hogy száraz pályán tudták tesztelni az új fejlesztéseket.

Úgy tűnik, a Mercedesnél nem hiába dicsérték a Silverstone-ban bevetett új alkatrészeket, a csapat a Német Nagydíj szabadedzésén is tartani tudta jó formáját. Bár Michael Schumacher és Nico Rosberg a délelőtti gyakorláson még a McLarenek mögé kényszerültek, délután csak a Red Bull és a Ferrari versenyzői voltak náluk gyorsabbak.

Schumacher a délutáni edzést az 5. helyen zárta, 6 tizeddel elmaradva a leggyorsabb kört futó Mark Webber idejétől. "Folyamatosan fejlesztjük az autót, és a maihoz hasonló napok segítséget jelentenek ehhez. Azt azonban nehéz megítélni, mi fog történni a hétvégén, hiszen nem tudjuk, hogy a többi autó mennyire volt megtankolva" - nyilatkozta az edzések után a német, aki különösen élvezte a vezetést a róla elnevezett sikánban.

Forrás: AFP

Rosberg elsősorban annak örült, hogy a Silverstone-ban többnyire vizes pályán tesztelt fejlesztések - az új befújt diffúzor és a módosított hátsó szárny - száraz időben is jól szerepeltek. "Úgy látszik, száraz pályán jól működnek a fejlesztéseink, szerintem történt egy kis előrelépés. De pénteken még nem lehet tudni, hogy pontosan hol állunk a többi csapathoz képest" - mondta a csapattársát másfél tizeddel, a 6. helyen követő versenyző. Ő a második edzésen egyszer kicsúszott a Schumacher-sikánban, de gond nélkül tudta folytatni a körözést.

A Mercedes sportprogramját igazgató Norbert Haug szerint a változékony időjárás még beleszólhat a hétvége alakulásába. "Meglepődtünk, hogy ma nem esett, de vasárnapra még mindig esőt mondanak" - mondta, majd ő is optimistán nyilatkozott az edzésen elvégzett munkáról.

"A tervezett programot sikerült végrehajtanunk, a Pirelli mindhárom gumiját kiértékeltük. A második edzés végén, a versenyszimuláció alatt következetesek voltak a köridőink, de természetesen még mindig nem vagyunk elég gyorsak a három élcsapathoz képest. Az edzéseken elért helyezéseink többé-kevésbé reálisak az erősorrend tekintetében" - tette hozzá Haug.