Vágólapra másolva!
Németországban újabb alkatrészeket vet be a Mercedes, és Norbert Haug reméli, hogy a fejlesztéseknek hála a hátralevő futamokon rendszeresen jó eredményeket ér majd el az istálló.

A Brit Nagydíjon mutatott javuló teljesítmény és kettős pontszerzés után a Mercedesnél abban bíznak, hogy a Nürburgringen bevetésre kerülő fejlesztések még előrébb lendíthetik a csapatot. A németek már Silverstone-ban kipróbáltak egy új befújt diffúzort, és a hátsó szárnyon is módosításokat hajtottak végre, a hétvégén pedig ismét új alkatrészektől várnak előrelépést.

A Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug óvatosan nyilatkozott az újításokkal kapcsolatban. Szerinte előre lehetetlen megjósolni, hogy mekkora előnyt jelentenek majd a Németországban bemutatkozó új elemek. "Annak nincs értelme, ha előre bejelentjük, hogy mit várunk a fejlesztésektől" - mondta Haug az Autosportnak. "Ezt csak akkor fogjuk látni, ha pályára kerül az autó, és a többi csapat ellen versenyzünk."

Forrás: AFP

Haug szerint a Mercedes jó úton jár ahhoz, hogy megszilárdítsa 4. helyét a konstruktőri bajnokságban, amit a brit futam után vett át a Renault-tól. A sportigazgató arra számít, hogy a szezon második felében nem csak alkalmanként lesznek képesek olyan teljesítményre, mint amilyen Nico Rosberg 3. rajthelye Törökországban, vagy Michael Schumacher Montrealban elért 4. helyezése volt.

"Az első két futamon szenvedtünk, de a harmadik elég kedvezően alakult, vezettük is a versenyt, csak nem volt elég benzin az autónkban" - utalt Haug a Kínai Nagydíjra, ahol Rosberg végül az 5. helyen ért célba. "A kanadai futamon is elég jók voltunk, tehát voltak remek teljesítményeink. Az a célunk, hogy ezeket megszilárdítsuk és rendszeresebbé tegyük."

Haug továbbá kiemelte, hogy az istálló összeszokottsága a jövőben további sikerekhez vezethet. "Egy új csapat felépítésénél - nekünk ez a második évünk - időre van szükség ahhoz, hogy az emberek jól tudjanak együtt dolgozni, s hogy stabil alapot hozhassunk létre" - nyilatkozta.