Vágólapra másolva!
A Pirelli sportigazgatója elárulta, jövőre a gumikopás csökkentése érdekében változtatnak a hátsó gumik formáján, az abroncsok szögletesebbek lesznek.

A Forma-1-be idén visszatérő Pirellit összességében dicsérik a csapatok, azonban az olasz gumigyártó abroncsai lényegesen gyorsabban kopnak, mint a korábbi években használt Bridgestone gumik. A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery elmondta, jövőre változtatni fognak a hátsó gumik formáján, így várhatóan megnő az abroncsok élettartama.

"Megváltoztatjuk a gumi alakját, hogy a pereme kevésbé kopjon. Azt viszont nehéz megmondani, hogy ez milyen mértékű változást hoz majd" - nyilatkozta Hembery az Autosportnak.

A sportigazgató elárulta, már korábban is tervezték a változtatást, de nem akarták megnehezíteni a csapatok dolgát a módosított abroncsokkal, ezért a 2011-es szezon közben még nem vetik be az új formájú gumikat.

"Tudjuk, hogy jelenleg nem használjuk ki a gumik teljes futófelületét" - mondta. "A fejlesztések egy részét azonban le kellett állítanunk, mert túl kevés időnk volt. Állandó adatokat szerettünk volna biztosítani a csapatoknak, nem folyamatosan változtatni."