Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt szeretné, ha visszatérnének a szezon közbeni Forma-1-es tesztek. A csapatok tárgyalnak a lehetőségekről.

Jean Todt FIA-elnök a Török Nagydíj hétvégéjén állt elő azzal, hogy üdvözölné a szezon közbeni F1-es tesztek visszatérését. Nem aratott osztatlan sikert a felvetés a csapatok között, kezdetben attól tartottak, hogy a szigorú kontroll alatt tartott költségek elszabadulnak a tesztcsapatok újbóli felállítása miatt.

Az ötletnek ezzel együtt vannak támogatói, ennek legbeszédesebb jele, hogy a technikai munkacsoport már tárgyal a tesztek visszatérésének lehetőségeiről. Cél egy olyan megoldás megtalálása, mely nem gyakorol túl nagy hatást a kiadásokra, egy javaslat szerint például az idény közben is tarthatnának gyakorlást a fiatal pilóták számára.

"A technikai munkacsoportban téma a szezon közbeni tesztek visszatérése, Silverstone-ban tartottunk egy találkozót" - árulta el Sam Michael, a Williams technikai igazgatója az Autosportnak. "Még nem szavaztunk a kérdésről, csak annyi történt, hogy letettünk az asztalra néhány ötletet. Ezek között van, hogy nemcsak az idény végén, hanem a szezon közben is tarthatnánk tesztet a fiatal pilóták számára."

Michael szerint hiába beszél Todt a tesztek visszahozataláról hetek óta, a csapatoknak eddig fontosabb dolgokkal kellett foglalkozniuk. "Túl sok egyéb kérdésben kellett határoznunk. A tesztkérdés a prioritási lista vége felé van, főleg, ha az új motorformulára vagy a diffúzorügyre gondolunk."