Vágólapra másolva!
Miután a Scuderiánál eltökélték, hogy újra kreatívak lesznek, állítólag a Red Bulltól és a McLarentől próbálnak szakembereket toborozni.

A Ferrari nemrégiben kinevezett technikai igazgatója, Pat Fry június végén elismerte, hogy a csapat az elmúlt évek során túl konzervatív tervezési filozófiát követett, de azt ígérte, egy innovatívabb szemléletre átállva igyekezni fognak újra "kreatívvá" válni. Úgy tűnik, ennek egyik lépéseként a McLarentől próbálnak elcsábítani két szakembert. A Turun Sanomat című finn lap értesülései szerint Fry, aki korábban tizennyolc évig dolgozott a McLarennél, személyes kapcsolatait is latba vetve igyekszik meggyőzni a wokingi istálló vezető beosztású aerodinamikai guruját, Rupad Darekart, valamint a CFD-specialista Ioannis Veloudist, hogy csatlakozzanak hozzá a Ferrarinál.

Az olasz Autosprint emellett úgy tudja, a Mercedes is erősíteni akar technikai fronton: ők a Red Bull aerodinamikai főnökét, Peter Prodromout vették célba. Noha a világbajnok csapat mérnökei közül nyilván Adrian Newey lenne a legkelendőbb a munkaerőpiacon, őt már összefüggésbe hozták a Ferrarival is, de azt mondja, egyelőre nem akarja elhagyni a Red Bullt. Ám a Forma-1 legnagyobb hírnévnek örvendő szakemberei közé tartozik a 42 éves Prodromou is, akit Newey még 2006 végén hívott át a McLarentől a Red Bullhoz.