Vágólapra másolva!
Több mint húsz körön át kellett takarékoskodnia a benzinnel, emiatt Massa Ferrarijával még össze is üközött az "őrült" Brit Nagydíjon.

Lewis Hamilton az egekig magasztalta csapatát, a McLarent a Brit Nagydíj bokszkiállásai során nyújtott teljesítményéért, attól azonban nem volt elragadtatva, hogy a verseny utolsó bő egyharmadában spórolnia kellett a benzinnel.

Hamilton emiatt elvesztette a harmadik helyet Mark Webberrel szemben, majd amikor rászóltak a rádión, hogy így sem fog eljutni a célig, még jobban lelassított, s Felipe Massa hét kör alatt 14 másodpercet hozott rajta. Az utolsó körben még össze is ütköztek, mert a hideg fékekkel küszködő Hamilton belecsúszott a félig már eléje került Ferrariba. Végül megtartotta negyedik helyét, de mindössze 24 ezredmásodperccel Massa előtt szelte át a célvonalat.

"Ennél szorosabb nehezen lehetett volna! Tiszta őrület volt" - mondta. "Sajnos úgy 21 körrel a verseny vége előtt el kellett kezdenem takarékoskodni a benzinnel. Nagyon. Ezért kénytelen voltam elengedni Webbert, aztán az utolsó körben szóltak a rádión, hogy 'oké, most már nyomhatod!' 'Ó, igazán köszi', gondoltam erre azok után, hogy már hagytam felzárkózni (Massát). De a pozíciót semmiképpen nem akartam átengedni neki."

A McLaren egyszerűen azért becsülte alul a versenytávra való benzin mennyiségét, mert Hamilton a vártnál jobb tempót diktált, ezért az autója többet fogyasztott, mint amennyivel számoltak. A brit azzal is tréfálkozott, hogy a Massával történt koccanás után meg sem várja az idézést, hanem önként megy a sportfelügyelőkhöz.

"Platinakártyám van hozzájuk, úgyhogy számolok vele, hogy úgyis oda kell mennem" - mondta arra utalva, hogy az elmúlt hónapokban sokszor került olyan vitatott helyzetbe, amit kivizsgáltak, s több alkalommal kapott büntetést is. "Sőt, most mindjárt oda is megyek, leülök várakozni az irodájuk előtt - inkább, mint hogy később kelljen visszajönnöm!"

A másik McLarent vezető Jenson Button számára akkor ért véget a hazai versenye, amikor a 39. körben lebonyolított bokszkiállása során elromlott egy légkulcs, és a nyalókás ember a helyzetet félreértve túl korán, lötyögő jobbelső kerékkel indította útnak. Pedig Button úgy érezte, harmadik is lehetett volna.

"Ahogy elindultam az emelkedőn, elkezdett lejönni a kerék" - mondta. "Azonnal megálltam. Ez nagy csalódás. Mindannyian hibázunk néha, csak reméljük, hogy nem. Azért is csalódás, mert mindez a hazai közönségem előtt történt - részt vettem néhány izgalmas csatában, és a bokszkiállás előtt gyors voltam. Minden nagyon ígéretesnek látszott. Szerintem Mark mellé érkeztem volna vissza a pályára, sőt, még az is lehet, hogy eléje."

Negyedik helyének köszönhetően Hamilton visszaelőzte Buttont az összetettben, bár a ferraris Fernando Alonso mindkettejüket hátrébb szorította a tabellán.