Vágólapra másolva!
A Red Bull-osok szokásukkal ellentétben nem játszottak kivárásra a silverstone-i időmérőn, hiszen tudták: az időjárás könnyen kifoghat rajtuk. Sebastian Vettel még egy esélyt szeretett volna csapattársa ellen.

A Red Bull idén kilencből kilencedszerre is megállíthatatlannak bizonyult szombat délután, a Brit Nagydíj időmérőjén azonban ezúttal Mark Webbernek jött ki a lépés, aki mindössze 32 ezredmásodperces előnnyel csente el a pole pozíciót Sebastian Vettel orra elől.

"Mindig is szerettem itt vezetni, ennek ellenére szükség van rá, hogy minden összeálljon. Ilyen eredményeket csak elkötelezett munkával lehet elérni" - mondta az ausztrál, aki idén másodjára indulhat majd az élről.

Elmondása szerint a csapatnál a megpróbálták a lehető legkisebb kockázatot vállalni a változékony időjárási körülmények között. "Figyelembe kellett vennünk, hogy minden egyes kör számít, hiszen soha nem lehet tudni, talán éppen az határozza meg a rajtpozíciódat, így a Q2-ben ügyeltünk, nehogy ez kifogjon rajtunk" - magyarázta. "Összességében elégedett vagyok a munkánkkal: ilyen körülmények között logisztikai téren és versenyzőként egyaránt könnyű hibázni."

A pilótákat az sem zavarta meg, hogy miközben a pályán próbáltak helyt állni, Christian Horner és Adrian Newey éppen Charlie Whiting versenyigazgatóval folytatott heves vitát a befújt diffúzorok szabályozásáról. "Szerintem a csapat elég jól kezelte a helyzetet, Sebbel a vezetésre tudtunk koncentrálni"- mondta Webber.

Ugyanakkor elismerte, hogy a nézők szempontjából bosszantó lehet a pályán kívül folyó küzdelem. "Reméljük, sikerül közös nevezőre jutni, főleg a szurkolók miatt, ők ugyanis 0,1 százalékát sem értik annak, ami az ügyben történik" - vélte.

A pole pozíciótól megfosztott Vettel eközben az időmérő végén újra eleredő eső miatt lehetett bosszús egy kicsit. "Nagy kár, hogy a Q3-ban nem tudtunk másodjára is kimenni a pályára, mert szívesen kihívtam volna Markot még egyszer, aki jó kört rakott össze" - ismerte el. "Itt a pálya különböző részein kezdhet el esni az eső, ezért nehéz megállapítani, hogy hol vizes az aszfalt, és hol nem, így az ember a felvezető-, vagy az előző körben szerzett tapasztalataira kénytelen hagyatkozni. Ha tövig nyomja a gázt, és rámegy a nedves részre, nagyon könnyen kicsúszhat."

Bár az első sort így is sikerült kibérelniük, a Red Bullnál nem számítanak sétagaloppra a holnapi versenyen. "Látjuk, hogy a Ferrari nagyon közel került hozzánk, de a csapat ma remekül teljesített" - értékelt Horner. "Csak egy hajszál döntött a két versenyző között, Mark kiváló kört rakott össze, és megszerezte második pole pozícióját idén, amely a csapat számára már a kilencedik volt."