Vágólapra másolva!
Nem aratott osztatlan sikert a silverstone-i bokszutca szokatlan kialakítása, amely miatt éppen az élcsapatok garázsai maradnak rejtve a lelátókon ülő nézők elől.

A tavaly megváltoztatott vonalvezetés után idén áthelyezett célegyenes és a The Wing névre keresztelt vadonatúj bokszépület fogadta a mezőnyt Silverstone-ban - az utóbbi okozott is némi kavarodást.

"Egy kicsit meglepődtem, azt hittem, hogy a bokszutca elején leszünk" - mondta a Red Bull irányító Christian Horner. "Itt szép a fű, meg minden, és végső soron az összes garázs ugyanakkora. Mi azonban a végén kaptunk helyet, ami a nézők szempontjából talán nem optimális, mert nem fognak sokat látni a Red Bull és vagy a McLaren kerékcseréiből" - tette hozzá.

A csapatfőnök arra utalt, hogy a bokszutca vége a pálya szintjénél alacsonyabban helyezkedik el, így az utolsó garázsok valóban rejtve maradnak a közönség kíváncsi tekintete elől. Arra azonban nem tudott választ adni, hogy a garázsok fordított sorrendje vajon jelent-e valamilyen hátrányt a kerékcseréknél. "Fogalmam sincs, majd meglátjuk" - mondta.

Forrás: AFP
A talajszint alatt van a McLaren boksza is

A szokatlan konstrukció egyébként többeknek szemet szúrt. Fernando Alonso mellett a McLaren csapatfőnöke is a nézők miatt aggódott.

"Nem tudom, ki dönt (a garázsok kiosztásáról)" - mondta Martin Whitmarsh. "Elég nagy kár, ahogy Christian is említette, hogy így kissé a talajszint alatt vagyunk. Kétlem, hogy ennek lenne bármilyen kézzelfogható következménye, a tribünökről azonban nem fogják látni a bokszkiállásokat, ami elég szomorú" - erősítette meg, hozzátéve: a csapatok összességében elégedettek az új, 28 millió angol fontból épített bokszlétesítménnyel.