Vágólapra másolva!
A Renault ügyvezető igazgatója elárulta, a fiatal versenyzők év végi  tesztjén még a Cosworth motorjait kell használnia a Williamsnek, valamint tagadta, hogy a francia gyár részesedésre pályázik valamelyik csapatban.

Miután hétfőn hivatalosan is bejelentették, hogy a Williams 2012-től legalább két éven keresztül ismét Renault motorokat használ majd, felmerült a kérdés, hogy a brit csapat már az idei szezon végén, Abu Dhabiban megrendezésre kerülő, fiatal versenyzők számára kiírt teszten is használhatja-e a francia gyártó erőforrásait.

"Év végén valószínűleg nem, hanem majd csak a következő év elején" - nyilatkozta a Renault ügyvezető igazgatója, Jean-Francois Caubet arra a kérdésre, hogy a Williams mikor próbálhatja ki először az új motorokat. A tesztkorlátozás miatt a Williamsnek így februárban lesz először alkalma a Renault motorok bevetésére.

A Renault jövőre négy istállónak - a Renault-nak, a Red Bullnak és a Team Lotusnak - szállít majd motort, és egyes híresztelések szerint azért szerettek volna több csapattal is együttműködni, mert a jövőben újra tulajdonrészt szeretnének vásárolni az egyik alakulatban. Caubet azonban cáfolta ezeket az információkat.

"Azt hiszem, egyértelmű, hogy mi a stratégiánk. A legjobb csapatokkal szeretnénk technikai együttműködést kialakítani, a Red Bull például az egyik legerősebb istálló. Ezután a szponzorok terén fejlesztjük a kapcsolatainkat, hogy ne csupán a technika kössön össze minket. Az azonban nem tartozik a Renault céljai közé, hogy részesedéseket vásároljon a csapatokból" - idézi az Autosport Caubet-t.