Vágólapra másolva!
A francia miniszterelnök szeretné, ha az ország néhány éven belül ismét vendégül láthatná a Forma-1-et. A cél érdekében már munkacsoport is alakult, a Paul Ricard versenypálya a legesélyesebb helyszín.

Franciaország miniszterelnöke, Francois Fillon úgy véli, ideje lenne ismét Forma-1-es nagydíjat rendezni az országban. A kormányfő egy általa létrehozott munkacsoportot bízott meg a tervezet kidolgozásával.

Franciaországban 1950 és 2008 között - 1955 kivételével - minden évben rendeztek Forma-1-es futamot, azóta azonban anyagi problémák miatt nem rendeztek versenyeket. A miniszterelnök abban bízik, hogy megfelelő támogatók segítségével a Francia Nagydíj akár már 2013-ban visszatérhet a versenynaptárba.

"Valóban szerveztem egy csapatot" - mondta Fillon a Var-Matin helyi napilapnak. - "Megkísérlik egy olyan javaslat kidolgozását, mely ismét lehetővé teszi a nagydíj megrendezését Franciaországban."

Bár a legutóbbi 18 Francia Nagydíjnak Magny-Cours adott otthont, a jövőben valószínűleg a Paul Ricard versenypályán rendeznék meg a futamokat. A jelenleg tesztelésre használt pályát az elmúlt években teljesen átépítették, és a világ egyik legmodernebb versenyhelyszínének számít. Paul Ricard esélyeit növeli, hogy a pálya igazgatója, Gerard Neveu is a nagydíj visszahozásán dolgozó munkacsoport tagja.

Az utóbbi hetekben annak a lehetősége is felmerült, hogy a szintén anyagi nehézségekkel küzdő Belga Nagydíj évenkénti váltásban szerepelne a francia futammal.