Vágólapra másolva!
A McLaren állítólag hosszabbítana a Kanadai Nagydíj győztesével, de bejelentkezett érte a pilótapárosát megerősíteni kívánó Ferrari is.

Brit sajtóértesülések szerint a McLaren szeretné több évre meghosszabbítani Jenson Button szerződését, akiért azonban bejelentkezett a Felipe Massa helyére utódot kereső Ferrari is.

A News of the World maranellói forrására hivatkozva írta meg, hogy a Ferrari felvette a kapcsolatot Button menedzsmentjével. A Daily Mail röviddel később már arról számolt be, hogy a McLaren az eddiginél kedvezőbb ajánlatot tett a brit versenyzőnek. Az Autosport úgy tudja, Button jelenlegi szerződése idén lejár, de 2012-re van benne egy opció a McLaren oldaláról, ami azt jelenti, hogy ha a csapat nem engedi, jövőre még nem igazolhat át máshová.

Button valószínűleg azzal a feltétellel kapna magasabb fizetést, hogy hosszabb távra is elkötelezi magát a McLaren mellett. Ez azért ironikus, mert éppen a múlt héten nyilatkozott negatívan a sok évre szóló szerződésekről. "Számomra értelmetlennek tűnik aláírni egy hosszú távú szerződést" - mondta a svájci Blicknek annak kapcsán, hogy Fernando Alonso 2016-ig igazolt a Ferrarihoz, és 2014-ig Sebastian Vettel is megállapodott a Red Bull-lal.

"Fogalmam sincs, néhány év múlva hogy fogom érezni magam. Nem tudom elképzelni, hogy még 40 évesen is versenyezzek. Csak addig akarok maradni, amíg képes vagyok a győzelemre."

A 31 esztendős Button - aki előzőleg hét évet töltött a BAR-nál, illetve jogutódainál, a Hondánál és a Brawn GP-nél - múlt csütörtökön még azt állította: "Egyelőre nem kerestek meg a jövőmmel kapcsolatban. A McLarennek a következő évre még opciója van rám, de ennyi, amit tudok. Sok versenyzőtársam habozás nélkül aláír hosszabb távra is, én viszont jobban szeretem, ha nyitott a jövőm."

"Úgy semmiképpen nem fogok kiszállni a Forma-1-ből, hogy úgy érezzem, valamit elmulasztottam, bár a győzelem utáni vágy nem veszik ki egykönnyen az emberből. Majd akkor hagyom abba a versenyzést, ha már untat körbe-körbe vezetni, vagy nem vagyok elég gyors."

Button tárgyalási pozícióját erősíti a McLarennél, hogy a hírek szerint csapattársa, Lewis Hamilton más helyet kezdett keresni magának, és a montreali hétvégén személyesen is beszélt a Red Bull főnökével, Christian Hornerrel.