Vágólapra másolva!
Peter Sauber úgy gondolja, a csapat tesztpilótája, Esteban Gutiérrez számára még túl korai lenne az F1-es bemutatkozás, a mexikóinak egyelőre a GP2-ben kell bizonyítania.

Bár hivatalosan Esteban Gutiérrez a Sauber tartalékversenyzője, a csapat a Kanadai Nagydíjon mégis Pedro de la Rosát, a McLaren harmadik számú pilótáját kérte fel, hogy helyettesítse a monacói balesetéből még nem teljesen felépült Sergio Pérezt.

Gutiérrez egyéb elfoglaltságai miatt Mexikóban tartózkodott a hétvége folyamán, úgy tűnt, a Saubernek ezért kellett az istállótól tavaly, szezon közben menesztett spanyolt visszahívnia. A csapatfőnök azonban elárulta, a GP2-ben versenyző fiatal mexikóinak egyelőre nem adna lehetőséget a Forma-1-ben.

"Ha az ember belegondol, akkor teljesen egyértelmű a helyzet" - idézi Peter Saubert az Autosport. - "Felelősek vagyunk érte, már pár éve szerződésünk van vele. Nagyon fontos, hogy lassan, fokozatosan hozzuk be őt a Forma-1-be."

"Egyértelműen rossz döntés lett volna Kanadában autóba ültetni őt, akkor is, ha lett volna rá lehetőség - semmi értelme nem lett volna. Nagyon fontos, hogy a GP2-re összpontosítson, és ott fejlődjön, ami nem könnyű feladat" - tette hozzá Sauber.

Sauber szavaiból kiderül, hogy Gutiérrez a következő futamokon sem kapna lehetőséget abban az esetben, ha Péreznek további versenyeket kellene kihagynia. A legkézenfekvőbb megoldás így ismét a 40 éves de la Rosa indítása lenne, a csapatfőnök azonban biztos benne, hogy erre nem lesz szükség.

"Nem gondolkozom ezen"- mondta. - "Számomra világos, hogy Sergio képes lesz már versenyezni."