Vágólapra másolva!
Kubica menedzsere, Daniel Morelli hisz abban, hogy a lengyel már az idén rajthoz állhat majd a november végi szezonzáró versenyen Brazíliában.

Morelli szerint Kubica felépülése jól halad, a legnagyobb problémát továbbra is a jobb keze jelenti, a jobb lábával már nincs gond.

"A felépülés pozitív irányba halad" - nyilatkozta Morelli a La Gazzetta dello Sportnak. "A jobb lába jól van - ha ez lett volna a gond, Robert már rendben lenne. Nem ez aggaszt minket."

"Az Olasz Nagydíj szeptemberben van, csak három hónap múlva, mi a szezonzáróról gondolkodhatunk."

"Bárhogy is, amikor Robert beül majd a szimulátorba, akkor meg tudja majd mondani, hogy képes-e visszatérni, hogyan és mikor, anélkül, hogy sürgetné az idő."

A Gazzetta dello Sport szerint Kubica karját kedden utoljára fogják műteni Genovában. Három napot tölt majd ott, majd a lábát is kezeltetni fogja Viareggióban.

A Renault addig nem gondolkodik komolyan a jövő évi pilótafelállásáról, amíg Kubica a nyár végén azt nem mondja, hogy készen fog állni a versenyzésre.

Eric Boullier csapatfőnök szerint megvárják, amíg Kubica lépni fog az ügyben, mielőtt azt kezdenék fontolgatni, hogy ki foglalja el a másik autó ülését jövőre a szerződéssel rendelkező Petrov mellett.

"Várni szeretnék, és látni, hogy Robert hogyan dönt, visszatér-e vagy sem, aztán kitaláljuk, hogy más tervet követünk-e, vagy sem."

"Nekem azt mondták, a teljes rehabilitációja augusztusban kezdődik, ami késő. Nagyjából akkor kell majd meghoznunk a döntést."

Tegnap jelentek meg az első felvételek Kubicáról a balesete óta. A Fakt nevű lengyel újságban közölt felvételeken mankóval sétál, bekötött jobb kézzel.