Vágólapra másolva!
Sergio Pérez súlyos monacói balesete után mégsem tudja vállalni a kanadai hétvégét, helyére a 40 éves Pedro de la Rosa ugrik be.

A Saubernél a montreali második szabadedzés előtt váratlanul bejelentették, hogy Sergio Pérez nem versenyez tovább a hétvégén, helyére Pedro de la Rosa ugrik be, már a második szabadedzésen is ő vezeti az autót. A mexikói újonc Monacóban szenvedett súlyos balesetet, ezután agyrázkódással kórházba került, és néhány napig bent is tartották.

Úgy tűnt, Montrealban már jól van, az FIA csütörtöki orvosi tesztjét is teljesítette, azonban a kanadai pálya mégis túl megterhelőnek bizonyult számára. A BBC riportere arról számolt be, hogy a mexikói nem érezte magát jól az autóban, szédült, így a fölösleges kockázatvállalást elkerülve inkább nem versenyez tovább.

"Természetesen vezetni akartam, és biztos voltam benne, hogy jól vagyok. Sajnos nyilvánvaló, hogy nem ez helyzet. Nagyon csalódott vagyok. Az edzés után beszéltem a csapattal, és mondtam nekik, hogy nem érzem magam 100 százalékosan fittnek" - magyarátzta a versenyző. "Egy kicsivel több időre van szükségem a felépüléshez."

Peter Sauber csapatfőnököt meglepetésként érte pilótája állapota, mivel az elmúlt két hét orvosi vizsgálatai mind pozitív eredménnyel zárultak. "Senki sem láthatta előre, hogy rosszul lesz. Talán túlzottan óvatosak vagyunk, de ha a versenyzőink egészségéről van szó, semmilyen kockázatot nem vállalunk" - magyarázta.

A csapatfőnök egyúttal megköszönte a McLaren segítségét, amely rövid egyezkedés után rendelkezésükre bocsátotta de la Rosát. A 40 éves spanyol utoljára a tavalyi Olasz Nagydíjon állt rajthoz a Saubernél, ezután Nick Heidfeld kedvéért menesztették a csapattól, azóta újra a McLarennél van tesztpilótai állásban.

Forrás: Sauber F1