Vágólapra másolva!
Eric Boullier úgy érzi, a Renault monacói siralmas szereplése vészjelzőként szolgált a csapat számára, az ott tapasztalt nehézségek pedig segítettek megérteni az autó gyengeségeit.

Az évad első két versenyén szerzett dobogós helyezés magasra tette a lécet a Renault számára, és a csapat azóta nem is tud az elvárásoknak megfelelően teljesíteni. Idei legrosszabb eredményükkel távoztak Monacóból, ahol Nick Heidfeld a 9. helyen végzett, Vitalij Petrov pedig néhány körrel a futam vége előtt összetörte az autóját.

Eric Boullier csapatfőnök elárulta, hogy bár a versenynaptár leglassúbb pályájának számító monacói kihozta az R31 gyengeségeit, egyúttal segített is azok feltérképezésében. "Nyilvánvalóan sokkal többet vártunk. Tudjuk, hogy az autó jó, mégsem teljesítettünk remekül. Már keressük az okokat, de Monaco jellegzetes vonalvezetése segített ezek megértésében."

A csapatfőnök úgy látja, a hercegségbeli nehézségek hidegzuhanyként érték az istállót, azonban innen már csak felfelé vezet az út. "Monaco vészjelzőként szolgált számunkra, mivel nem igazán tudtuk, mi volt a probléma, miért nem voltunk képesek az elvárásoknak megfelelően teljesíteni" - fogalmazott. "Szerintem a srácok remek munkát végeztek a gyárban, elkezdték megtalálni az okokat, bízom benne, hogy visszatértünk a helyes ösvényre."

A gárda több ponton átalakított autóval érkezett Kanadába, a kipufogóba vezetett diffúzoron és a hátsó szárnyon is módosítottak.