Vágólapra másolva!
Helmut Marko kijelentette, a Toro Rosso két versenyzője az első számú jelölt a a Red Bull pilótaülésére, ha Mark Webber nem hosszabbít a csapattal.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko megerősítette, házon belül kívánják megoldani Mark Webber pótlását, ha az ausztrál a szezon végén elhagyja a csapatot. Webber jelenlegi szerződése 2011 végén lejár, és könnyen előfordulhat, hogy a csapattársánál, Sebastian Vettelnél jóval gyengébben teljesítő versenyző a váltás vagy a visszavonulás mellett dönt.

A Red Bull, amely a korábbi években is számos fiatal pilótának segített feljebb jutni a ranglétrán, ezúttal is saját nevelésű tehetséget kíván előléptetni. A legnagyobb esélye erre jelenleg a Toro Rosso két versneyzőjének, Sébastien Bueminek és Jaime Alguersuarinak van.

"Ugyanazt próbáljuk tenni, mint három évvel ezelőtt, amikor Sebastian Vettel lépett a visszavonuló David Coulthard helyére" - nyilatkozta Marko az Autosprintnek, azonban hozzátette, hogy az F1 jelenleg legértékesebb ülését ki kell érdemelni. - "Ha valaki nem felel meg az összes szakmai elvárásnak, akkor nem fogjuk megadni neki azt a lehetőséget, hogy a Red Bullnál versenyezhessen."

Buemi idén eddig 5:1 arányban legyőzte Alguersuarit az időmérőkön, és már háromszor pontot szerzett, ami csapattársának még egy alkalommal sem sikerült.

Forrás: Toro Rosso