Vágólapra másolva!
Pat Fry, a Ferrari technikai igazgatója szerint a csapat jó úton halad afelé, hogy megoldja a kemény gumikkal kapcsolatos problémáit.

Fernando Alonso és Felipe Massa is szenvedett az idén azokon a pályákon, amelyeken a Pirelli kemény keverékű abroncsai is szóhoz jutottak. Különösen Barcelonában voltak látványosak a gondok, ahol Alonso a lágyabb slickeken egy ideig vezetett, majd körhátrányba került, miután kemény abroncsokra váltott.

A Ferrari azonnal megkezdte a hiba kivizsgálását, Pat Fry technikai igazgató szerint a mérnökök már jó nyomon járnak. "Meg kellett vizsgálnunk a pályák természetét és a használt gumikeverékeket is" - kezdte Fry. "A barcelonai nagy kihívást jelentő pálya, a leszorítóerő kulcsfontosságú a jó egyensúly mellett, a gumikat is alaposan fel kell melegíteni."

"Meglehetősen nehéz elérni, hogy a kemény keverékű gumik jól működjenek, a kisebb csapatok egy részének sem megy. Ennek következtében nagy a szórás a különböző autók tempójában, és ez csak nő, ahogy a gumik keményebbek lesznek. A múlt héten több problémán is dolgoztunk, és már tudjuk, hogy hol a hiba, a kijavításán is elkezdtünk dolgozni."

Forrás: AFP

A hétvégi Kanadai Nagydíjra a Ferrari is visz újításokat, de nem várható forradalmi újítás. "Ezek hétköznapi fejlesztések lesznek, kicsit változtatunk a diffúzoron és a hátsó szárnyon. Ha minden a tervek szerint alakul, teljesítményben azért komoly lépést jelenthetnek" - tette hozzá Fry.