Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Csapatok Szövetsége (FOTA) levelet írt a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA), amelyben azt írják, hogy október 30-án Bahrein helyett Indiában kívánnak versenyezni. Az arab versenynek más időpontot találnának.

Az Autosport értesülései szerint a csapatok a levelükkel azt szeretnék elérni, hogy október 30-án, az eredeti időpontban rendezzék meg az első Indiai Nagydíjat. Az FIA múlt heti döntése szerint viszont ebben az időpontban lenne az idény elején zavargások miatt elmaradt Bahreini Nagydíj, az Indiai Nagydíj viszont december 11-re csúszna. A FOTA ugyanakkor nem zárkózik el attól sem, hogy Bahreinnek esetleg egy új időpontot találjanak még ebben a szezonban.

"A csapatok a FOTÁ-ban egymás között tárgyalásokat folytattak a 2011-es versenynaptárról, és az elképzeléseiket egy magánlevélben tudatták az FIA-val, a FOM-mal (Formula One Management) és a BIC-cel (a bahreini szervezőbizottság). Ennél többet az ügy jelenlegi állapotában helytelen lenne elárulni" - nyilatkozta a FOTA szóvivője a Pitpass-nak.

Forrás: Red Bull Racing
Tavaly még szivesen mentek Bahreinbe