Vágólapra másolva!
A pénteki edzésnapot megnyerő Mark Webber reméli, hogy tavalyi futamgyőzelme után idén is jól megy majd Barcelonában, de Sebastian Vettel az eddigieknél szorosabb versenyre számít.

Az első négy futamból hármat megnyerő Red Bull a Spanyol Nagydíj pénteki napján is verhetetlennek bizonyult: Mark Webber mindkét szabadedzést az élen fejezte be, Sebastian Vettel pedig délelőtt a 2., délután a 3. legjobb időt futotta.

Az ausztrál az idei futamokon rendre csapattársa mögött végzett, tavaly azonban éppen itt, a Spanyol Nagydíjon sikerült először maga mögé utasítania, így optimista a hétvége további részével kapcsolatban. "Élvezetes volt vezetni ilyen fantasztikus körülmények között, jól éreztem magam a kocsiban" - mondta. "Mindig is eléggé feküdt nekem ez a pálya, tavaly jó eredményt értem el itt, ezért remélhetőleg ezen a hétvégén is folytatni tudom ezt a trendet."

Bár a csapat a téli felkészülés során már járt a barcelonai pályán, így is rengeteg dolguk akadt, hiszen a meleg, napsütéses időben egészen más beállításokat kellett találniuk az RB7-hez. "Először vagyunk Barcelonában ilyen időjárási körülmények között - télen sokkal hidegebb volt, így jó, hogy mindkét autót pályára küldhettük, és összegyűjtöttük a vasárnapig szükséges információkat" - tette hozzá Webber, aki szerint a gumik a katalán pályán is fontos szerepet játszanak majd.

A Pirelli a hétvégi versenyre az eddiginél keményebb keveréket bocsátott a csapatok rendelkezésére, ami Vettel szerint érezhető különbséget jelent a korábbiakhoz képest. "Nagyon eredményes nap van a hátunk mögött, ma volt először lehetőségünk valójában kipróbálni az új kemény gumikat - megerősíthetem, hogy tényleg kemények!" - fogalmazott a címvédő, aki az eddigieknél szorosabb csatát vár a hétvégére.

A fiatal német nem hiszi, hogy a hétvégére elkészült néhány újításnak köszönhetően el tudnak majd lógni riválisaiktól, mivel a többieknek is sikerült előrelépniük. "Az ember mindig azt reméli, hogy az ő fejlesztéseik nem válnak be, dehát ez nem így működik. Szerintem rendkívül szoros lesz a verseny, holnap majd meglátjuk, amikor mindenki alacsony üzemanyag szint mellett a lehető legkeményebben nyomja a gázt."

Webber az élmezőny összetételét tekintve nem vár nagy meglepetést, véleménye szerint az előző évekhez hasonlóan a McLaren és a Ferrari lehet a Red Bull fő ellenfele vasárnap délután.