Vágólapra másolva!
Annak ellenére, hogy Eric Lux a sanghaji verekedés miatt beperelte Adrian Sutilt, a Force India egyelőre nem meneszti a pilótát. Sutil mindent megtesz neve tisztázása érdekében.

Eric Lux bíróságon követel elégtételt amiatt, hogy Adrian Sutil a Kínai Nagydíj helyszínén egy törött pezsgősüveggel megvágta a torkát. A Renault-tulajdonos Genii Capital ügyvezetője szándékosságról, Sutil szerencsétlen mozdulatról beszél, talán a bíróságon kiderül majd, hogy pontosan mi történt.

A kereset ellenére Sutilnak nem kell féltenie állását, a Force India bejelentette, hogy a Spanyol Nagydíjnak változatlan felállással fut neki. Azt is közölte az istálló, hogy folyamatosan figyeli az eseményeket. "A Force India mindkét fél álláspontjával tisztában van" - írja a közlemény. "Ugyan a csapat folyamatosan figyeli az eseményeket, a Spanyol Nagydíjon változatlan párosítással indul."

Sutil menedzsere, Manfred Zimmermann arról beszélt, hogy a német mindent megtesz annak érdekében, hogy tisztázza a nevét. "Eric Lux közleménye alapján értesültünk arról, hogy keresetet nyújtott be a Sanghajban történtek miatt" - mondta Zimmermann. "Adrian már elmagyarázta, hogy véletlenül okozott sérülést, a szerencsétlen esetért már többször elnézést kért. Amennyiben Lux úr nem vonja vissza a keresetet, Adrian minden lehetőséget megragad, hogy tisztázza a nevét."

Forrás: AFP