Vágólapra másolva!
Eric Lux bűnügyi keresetet nyújtott be Adrian Sutil ellen, aki a Kínai Nagydíj estéjén egy törött pezsgősüveggel megvágta a torkát.

A Kínai Nagydíj helyszínén, éppen egy hónappal ezelőtt Adrian Sutil összetűzésbe keveredett a Renault mögött álló Genii Capital vezérigazgatójával, Eric Luxszal. Elfajult a verekedés, Sutil egy törött pezsgősüveggel végül megvágta vitapartnerét, amelynek következtében Lux vérző sebbel távozott a nightclubból.

Lux torkát 24 öltéssel kellett összevarrni, a sebesülés nyomai a Török Nagydíjon is jól láthatóak voltak. A Genii Capital vezetője ügyvédeivel konzultálva úgy döntött, hogy bűnügyi keresetet indít Sutil ellen, tízmillió eurót követel kártérítésként.

"Amint a keresetet hivatalosan iktatják, a Force India és a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) is tájékoztatást kap" - áll a Luxot képviselő Lalive ügyvédi iroda közleményében. Sutil már korábban elismerte, hogy történt valami Sanghajban.

Forrás: Force India

"Egy privát rendezvényen, egy nagyon szerencsétlen mozdulatom révén teljesen véletlenül sérülést okoztam egy másik embernek" - írta Sutil saját közleményében. "Sajnálom az incidenst, amelyért minden lehetséges módon bocsánatot kértem. Mivel ez egy privát rendezvény volt és nincs köze a Forma-1-hez, illetve a munkámhoz, többet nem mondok erről a történetről."