Vágólapra másolva!
Két Forma-1-es csapatfőnök is cáfolta, hogy veszélyben lenne az újonc Jerome d'Ambrosio helye a Virginnél.

Nem kellett sokáig várni az első pilótaváltós pletykára 2011-ben: az újonc Jerome d'Ambrosio helye ingott meg a Virginnél. A hírek szerint a belga szponzorai megcsúsztak kötelezettségeik teljesítésével, ez pedig arra sarkallta a csapatot, hogy potenciális utódokkal vegyen fel kapcsolatot .

Gyorsan jött a cáfolat d'Ambrosio menesztésével kapcsolatban, egyszerre két csapatfőnök is jelezte, hogy a belga helye a szezon végéig biztos. A furcsa helyzet oka, hogy Eric Boullier, a Renault vezetője illetékes a d'Ambrosio ügyeit intéző Gravity menedzsmentcégben is. "Nem akartam bombát robbantani, csak riadót fújtam" - nyilatkozta Boullier, aki egy nappal korábban még amiatt aggodalmaskodott, hogy a Virgin "türelmetlen" a szponzorpénzek késése miatt. "Jerome helye a szezon végéig biztos a Virginnél."

Ugyanezt mondta a Virgin csapatfőnöke, John Booth is. "A szezon kezdete óta Jerome fantasztikus munkát végzett" - fogalmazott Booth, egy félmondatban azért utalva arra, hogy nincs minden rendben. "Ha szerződését tiszteletben tartják, nincs okunk lecserélni."