Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy látja, hogy Mark Webber hamarosan képes lesz olyan eredményekre, mint Sebastian Vettel.

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel az idény eddigi összes versenyén jobb volt csapattársánál, Mark Webbernél. Időmérőn és futamon is nagy a különbség a két pilóta között, de Christian Horner Red Bull-csapatfőnök szerint az ausztrál hamarosan elkezdi a felzárkózást. Az átlagosnál nagyobb különbség oka, hogy Vettel stílusának jobban kedveznek a Pirelli gumik.

"A Pirelli más karakterisztikájú gumikat gyárt" - kezdte Horner. "Sebastian stílusához ezek jobban passzolnak, de Mark is egyre jobban érzi őket. Ahogy gyűjtötte a kilométereket, úgy lett köztük egyre kisebb a különbség az elmúlt versenyeken. Hasonlóra számítok a továbbiakban is, főleg, hogy olyan pályák jönnek, amelyeken Mark általában erős."

Tavaly a Spanyol és a Monacói Nagydíjon is Webber volt a jobb a két Red Bull-os közül, Horner szerint korai lenne még kijelenteni, hogy a házon belüli csatát egyértelműen Vettel nyerte. "Még a szezon nagyon elején járunk. Az első versenyeken nem voltak túl közel egymáshoz, de máris csökkent a különbség. Szerencsésnek tartjuk magunkat, hogy két ilyen minőségi versenyző van a csapatunkban."

Forrás: Red Bull Racing