Vágólapra másolva!
Sergio Pérez elnézést kért Adrian Sutiltól, a mexikói nagyon sajnálja, hogy a Kínai Nagydíjon nekiment a németnek.

Az újonc Sergio Pérez keményen versenyzett a Kínai Nagydíjon, előbb Nick Heidfelddel koccant egy kemény csatában, majd nekiment Adrian Sutilnak. Az ütközés miatt a németnek ki kellett állnia a bokszba új első szárnyért, így nem maradt esélye a pontszerzésre, a 15. helyen zárt.

"Nagyon sajnálom az ütközést, elnézést kérek Adriantól és az egész csapattól" - mondta Pérez, aki a torpedózásért bokszutca-áthajtásos büntetést kapott és végül 17. lett. "A verseny ezen fázisában a lehető legtöbbet akartam kihozni a gumikból, hátulról Petrov támadott, ezért voltam annyira agresszív. Sajnos, a belső íven elveszítettem a tapadást hátul, és nekimentem Adrian autójának."

Sutil szerint szerencsétlen baleset történt, de nemcsak ezen múlt a verseny. "Pechem volt az ütközéssel, végleg elment rajta a futam" - nyilatkozta Sutil. "Összességében a gumikkal is gondjaink voltak, nem tartottak addig, amire előzetesen számítottunk, így végig szenvedtünk."

"Meg kell értenünk, hogy jelenleg miért nem jó a versenytempónk. Sokkal jobbak voitunk az időmérőn, mindent ki kell elemeznünk a következő versenyig."

Forrás: Sauber F1