Vágólapra másolva!
Adrian Newey, a Red Bull technikai igazgatója szerint eltart egy ideig, amíg a csapat megoldást talál a KERS-szel kapcsolatos problémákra.

Sebastian Vettel ugyan kettőből kettő versenyt nyert eddig idén, a Red Bull autója messze van a tökéletestől. Malajziában Mark Webber egyáltalán nem tudta használni a KERS-t, emiatt több pozíciót is veszített a rajtnál, de világbajnoki címvédő csapattársa autójában is csak korlátozottan működött a mozgásienergia-visszanyerő rendszer.

Hétvégén máris jön a következő futam, de hiába lenne fontos a KERS-használat a Kínai Nagydíjon is, Adrian Newey technikai igazgató szerint a Red Bull még mindig csak ismerkedik a rendszerrel. "Őszintén szólva, ez a rendszer még gyerekcipőben jár" - nyilatkozta Newey. "Mögöttünk nincs gyártói háttér, vagyis magunknak kell kifejlesztenünk a KERS-t. Ebben nincs szakértelmünk."

"Korlátozott forrásokkal, korlátozott költségvetéssel és korlátozott tapasztalattal dolgozunk rajta, a tanulási fázis elején tartunk. Nem tudjuk, mennyi ideig tart, amíg úrrá leszünk mindenen, az a helyzet, hogy még mindig találunk új problémákat."

"Marknál a rajt előtt jelentkezett egy hiba, melynek következtében az egész versenyen és a startnál sem tudta használni a rendszert. Ez egy teljesen friss probléma volt, olyan, amilyen eddig nem jelentkezett. Sebastian hibája olyan jellegű volt, ami miatt akár tovább is használhatta volna a KERS-t, de biztonsági megfontálosokból úgy döntöttünk, hogy jobb, ha nem vállal kockázatot és kikapcsolja."