Vágólapra másolva!
A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon a Force India összesen három pontot gyűjtött össze. Malajziában is legalább ilyen eredménnyel lennének elégedettek.

Az istálló honlapjának nyilatkozó pilóták, Adrian Sutil és Paul di Resta szerint sikerült elérniük a kitűzött célokat Melbourne-ben, és szeretnék megtartani a jó formát Sepangban is.

"Melbourne-ben nem volt olyan rossz az autó, mint amilyenre az előzetes tesztek alapján számítottunk. Mindenki azt hitte, hogy sok probléma lesz a gumikkal, a szárnyakkal, a rengeteg gombbal és egyáltalán mindennel, de végül máshogy alakult. Mindketten pontszerző helyen végeztünk a futamon, így összességében nagyon jó teljesítményt nyújtottunk" - mondta Sutil, aki tavaly ötödik helyen végzett a Maláj Nagydíjon.

"Tavaly életem egyik legjobb eredményét értem el itt, fantasztikus futam volt, izgatottan várom, hogy újra itt versenyezzek! Sepang egy rendkívül technikás pálya, ha jó az autó beállítása, akkor élvezet menni rajta. Ugyanakkor a stratégia szempontjából ez az egyik legérdekesebb verseny is, mivel szinte lehetetlen előre kiszámítani az időjárást, nem tudhatod, hogy az eső milyen hatással lesz a csapatokra. Így a Maláj Nagydíj nehéz, de ugyanakkor rendkívül izgalmas is"- tette hozzá a német pilóta.

A Force India másik pilótája, a DTM-ből érkezett Paul di Resta élete második F1-es futamára készül.

"Melbourne csodálatos élmény volt, amire hosszú évek óta vártam! Úgy gondolom, a csapat túlteljesítette az elvárásokat, és nagyon izgalmas időszak áll előttünk, amelyben remélhetőleg már az új aerodinamikai csomagunkkal versenyezhetünk" - nyilatkozta Forma-1-es debütálásáról a skót újonc.

"A múlt héten visszajöttem Európába szimulációs gyakorlatokra, és a mérnökökkel is kidolgoztunk néhány kisebb újítást a malajziai és a kínai futamokra. A hét elején utazom Sepangba, hogy akklimatizálódjak és gyakoroljak a rendkívül meleg, párás időben. Tavaly az első pénteki szabadedzésen már megtettem néhány kört. Nagyon tetszik a pálya, de itt minden más helyszínnél melegebb van, és a páratartalom is nagyobb"- fogalmazott Di Resta.