Vágólapra másolva!
A kiábrándító melbourne-i szereplés után a Ferrari úgy döntött, az időmérő edzésen mutatott teljesítményére fog koncentrálni. Átfogó tesztprogramot dolgoztak ki a forró Maláj Nagydíjra.

Az olasz istálló magas elvárásokkal érkezett a szezonnyitó futamra, azonban csalódottan hagyták el Ausztráliát. A rossz eredményt elsősorban az időmérő teszten mutatott teljesítménye miatt könyvelhette el a csapat. Fernando Alonso ötödikként, míg csapattársa, Felipe Massa csak nyolcadikként kvalifikálta magát a futamra.

A csapat technikai igazgatója, Pat Fry szerint a versenyen nyújtott teljesítménnyel elégedettek voltak, ezért most az időmérő edzésnek kell nagyobb figyelmet szentelniük.

"Ausztrália után rengeteg időt töltöttünk a rendelkezésünkre álló adatok elemzésével. Egy dolog világos: a versenyen sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, mint a kvalifikáción, ami nagyrészt a gumik használatának módjának köszönhető. Leginkább a kemény keverékekkel gyűlt meg a bajunk az időmérőn. Emellett még az autó aerodinamikai tulajdonságait vizsgáltuk, hogy megtudjuk, hogyan lehet a legjobb teljesítményt kihozni belőle. Ezek és a tesztadatok alapján fogunk dolgozni Malajziában" - mondta az Autosport portálnak Fry.

"Az adatok elemzése után már kész van a tervünk, tudjuk, min kell változtatnunk azért, hogy jobbak legyünk Sepangban. Emellett a már korábban tervezett aerodinamikai frissítéseket is bevezetünk. Három-négy további elemet is tesztelünk, de a Maláj és Kínai Nagydíj között még több új alkatrész érkezése várható. Az egész szezon a folyamatos fejlesztésről fog szólni" - tette hozzá.

Forrás: Ferrari