Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton szerint a hétvégi Maláj Nagydíj minden eddiginél pontosabb képet mutat majd a Forma-1 aktuális erőviszonyairól.

Lewis Hamilton jól kezdte a 2011-es idényt, Ausztráliában sérült padlólemezzel is második helyen ért célba a McLarennel. Sebastian Vettel sima győzelmet aratott Melbourne-ben, a 2008-as világbajnok szerint azonban csak Szepangban derülnek ki a valós erőviszonyok.

"A Melbourne-ben mutatott tempónk alapán úgy gondolom, hogy Malajziában is jó versenyünk lehet" - hangolt a hétvégére Hamilton. "Az Albert Park nagyszerű helyszín, de egy olyan épített pályán, mint a szepangi, sokkal világosabbak lesznek az autók közötti különbségek. Alig várom, hogy használhassam a KERS-t és az állítható szárnyat."

A McLaren megvizsgálta a padlólemezhibát, csupán egy rögzítés mondta fel a szolgálatot. Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint az idénynyitón a Red Bull még nem mutatta meg a benne rejlő maximumot. "Ahogy minden szezonban, idén is igyekszünk az összes versenyre új fejlesztéseket vinni" - mondta Whitmarsh.

"Nem gondoljuk, hogy Melbourne valós képet adott legnagyobb riválisunk tempójáról, de ez csak még motiváltabbá tesz bennünket. Papíron jó a helyzet, az Ausztráliára készített fejlesztési csomagunk is remekül működött, ami azt jelzi, hogy a gyors szepangi kanyarokban is versenyképesek lehetünk."