Vágólapra másolva!
Különböző színekkel látják majd el az idei szezonban a Forma-1-ben használatos gumikat, ezzel is segítve a nézőket abban, hogy megállapíthassák, melyik pilóta milyen abroncsot választott az éppen aktuális körülmények között.

A Forma-1 kizárólagos gumiszállítója, a Pirelli pénteken jelentette be, hogy a hat típus hat különböző színt kapott, ennek megfelelően a heves esőzésben használt, vizes aszfaltra alkalmasok szélén narancssárga csík lesz látható, a száradóban lévő, de még nedves pályán alkalmazott intermediate gumikat pedig világoskékkel jelölik.

A száraz időben használt abroncsokat négy színnel különböztetik meg egymástól: a szuperlágy piros, a terhelést kicsit tovább bíró, de szintén lágy keverék sárga, míg a közepes fehér, a kemény - egyben legtartósabb - ezüst csíkot kap az oldalára. A szabályok szerint egy versenyző futamonként a száraz időre alkalmas négy gumikeverékből kettőt használhat, eső esetén pedig természetesen használhatja az intermediate és a vizes pályára készített abroncsokat.

Forrás: Pirelli
A lágy slickek gyakran lesznek fönt az autókon, ezeket sárgával jelölik
(Még több kép az idei gumikről a galériában. Kattintson a képre!)