Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel is meghajolt a sauberes Sergio Perez csütörtöki teljesítménye előtt. Az újonc az idei legjobb idővel zárt az első helyen Barcelonában.

Szerdán még csak ügyeskedéssel volt tesztelső a sauberes Sergio Perez Barcelonában, a mexikói az utolsó sikán levágásával repesztett űridőt. Csütörtökön aztán megmutatta, hogy akkor is gyors, ha rendesen végig kell mennie a pályán, az eddigi legjobb idővel nyerte a csütörtöki tesztnapot.

Perez időmérős szimulációt hajtott végre, minimális mennyiségű üzemanyaggal és friss, szuperlágy Pirelli abroncsokkal. Eredménye ennek ellenére is meglepte a riválisokat, még a világbajnoki címvédő Vettel is meghajolt Perez előtt.

Forrás: AFP

"Hűha, ez igazán gyors kör volt" - nyilatkozta a Red Bull pilótája. A Force Indiánál szereplő Adrian Sutil elismerésként annyit fűzött hozzá a történethez, hogy a maga részéről képtelen lett volna ilyen időt futni, benzinmennyiségtől és gumiktól függetlenül.

"Jelenleg a Red Bull és a Ferrari van legelöl. Jónak tűnik a Toro Rosso és a Sauber is meglepően gyors" - latolgatta az erőviszonyokat a német.