Vágólapra másolva!
A Mercedes GP ügyvezető igazgatója egy ígéretes Mercedest, egy rendkívül motivált Schumachert és egy erős Red Bullt lát a 2011-es F1-szezon előtt.

Az évad egyik nagy kérdése, mennyire lesz versenyképes a Mercedes GP hétszeres világbajnok pilótája, Michael Schumacher. A csapat az évadnak új fejlesztésű autóval vág neki, ráadásul az új szállító Pirelli gumijait sem próbálhatták még ki versenyhelyzetben. Az angol istálló ügyvezető igazgatója, Ross Brawn szerint azonban a Mercedes jó esélyekkel vág neki a március 25-én induló sorozatnak.

"Nem lesz ez egy rossz autó, de persze nem tudjuk, hol tart a többi istálló. Az utolsó barcelonai teszteken majd meglátjuk a körideinket. Még nincsenek összehasonlítható adatok, így egyelőre csak egy agilis Schumachert látok" - nyilatkozta a német Auto Motor und Sport nevű lapnak adott interjújában. Ugyanakkor kiemelte, nem hajtottak végre olyan extrém fejlesztéseket, mint mondjuk a Renault-nál, idáig például a tavalyi kipufogójukat használták.

Brawn a Mercedes versenytársai közül a Red Bullt tartja legerősebbnek, de úgy látja, hogy a Ferrari, a Renault és a Mercedes is "jól néz ki" a szezon előtt, míg a többi csapat rejtély számára.

"Nehéz számszerűen megmondani, mekkora lehet a Red Bull előnye. Nem tudom, milyen fejlesztési lépéseket tesznek meg a nyitófutamig "- folytatta a Mercedes GP első embere. "Mindenesetre, nekünk az nagy lépés." - tette hozzá.