Vágólapra másolva!
Bár hivatalosan még továbbra sem dőlt el, hogy a Forma-1-es Kínai Nagydíj helyszínéül szolgáló sanghaji versenypálya megkapja-e a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) engedélyét az idei futam megrendezésére, a szervezők bejelentették, 2017-ig meghosszabbították szerződésüket, így hosszú távon a sorozat tagjai maradnak.

Mint ismert, az FIA illetékesei márciusban tartanak pályabejárást Sanghajban, ahol a szervezőknek az idei verseny előtt néhány módosítást végre kell hajtaniuk. A szervezők biztosak benne, hogy a szövetség maradéktalanul elégedett lesz a látottakkal.

Mindemellett olyan pletykák is terjengtek az elmúlt hetekben, hogy Kína jelenlegi szerződése lejárta után kikerül a versenynaptárból. Erre alaposan rácáfolva a szervezők bejelentették, hogy 2017-ig hosszabbítottak a sorozat jogtulajdonosával, Bernie Ecclestone-nal.

Ecclestone korábban maga is kritizálta a kínai versenyt, elsősorban alacsony nézőszáma miatt. A helyiek ezen is változtatni kívánnak, a sanghaji polgármester, Zhao Wen elmondta, alaposan csökkentik majd a jegyárakat.

A Kínai Nagydíj 2004 óta szerepel a Forma-1-es versenynaptárban.