Vettelt megverték, de így is világbajnok lett

Események

Sebastian Vettel, Red Bull Racing, F1, forma-1, világbajnok, Suzuka, Japán Nagydíj
Vágólapra másolva!
Button fantasztikus versenyzéssel megnyerte a Japán Nagydíjat, és Alonso is megelőzte Vettelt, aki azonban így is a sporttörténelem legfiatalabb kétszeres világbajnoka lett.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül62 bejegyzés
09:41
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

Sebastian Vettel idei második legrosszabb eredményét érte el, amikor csak harmadik lett a Japán Nagydíjon, de ez is elég volt számára, hogy 24 évesen, három hónaposan és hatnaposan a Forma-1 történetének legfiatalabb világbajnoka legyen. Az első pillanattól az utolsóig kiélezett versenyt Jenson Button nyerte meg, és Fernando Alonso is beférkőzött a Red Bull elé. A célban mindössze két másodperc választotta el egymástól az első három helyezettet.

A Szuzukát elárasztó verőfényes napsütésben Vettel nem kapta el a legjobban a rajtot, de keményen védekezett, és az első métereken leszorította a fűre a rakétaként kilövő Buttont, akit emiatt saját csapattársa, Lewis Hamilton is megelőzött. Button rádión büntetést kért Vettelnek a manőver miatt, a sportfelügyelők azonban a vizsgálat után úgy ítélték, nem történt szabálytalanság. "Mi is megnéztük néhányszor a visszajátszást, és azt gondoltuk, ez még belefért" - mondta a Red Bull főnöke, Christian Horner.

A rajtnál a 7. kockából induló helyi hős, Kamui Kobajasi visszaesett a 12. helyre, míg Nico Rosberg az utolsóról a 19. pozícióba kapaszkodott fel. Vettel azonnal elhúzott Hamiltontól, de a következő percbekben nem tudta jelentősen növelni az előnyét vele szemben, és még az 5. körben is csak 2,3 másodperccel előzte meg. Egy körrel később Alonso simán elment csapattársa, Felipe Massa mellett, az első drámai fordulat azonban a 7. körben következett be, amikor Hamilton egy jobb hátsó defekt miatt lelassult, és Button maga mögé utasította.

Hamilton kénytelen volt kiállni új gumikért, amivel lavinát indított el, mert az elé vágást megakadályozandó Vettelnek is követnie kellett őt a bokszba. A következő két körben Button, Alonso, Webber és Michael Schumacher is kereket cserélt. A sorrend azonban megváltozott, Hamiltont ugyanis Button és Alonso is megelőzte, így már ők üldözték tovább Vettelt.

Miután Kobajasi a 18. körben ismét bemutatta védjegyévé vált előzéseinek egyikét a hajtűben, kellemetlen emlékeket ébresztve tavalyról Jaime Alguersuari számára, Vettel annyira lelassult a gumikopás miatt, hogy másodszor is muszáj volt kimennie a bokszba. JB egy körrel később cserélt kereket, de sikerült Vettel elé kihajtania a bokszból, és ezzel máris ő került előnybe.

Forrás: AFP
További képekért kattintson a fotóra!

A 21. körben Hamilton és Massa ismét összeakadt egymással. Ezúttal Massa próbálta kívülről megelőzni a McLarent a sikánnál, Hamilton azonban a féktávon ráhúzta a kormányt, a két autó összeért, és a Ferrariról letört egy darab. "Az egyenesben annyira rázkódott az autóm, hogy semmit nem láttam a visszapillantó tükrömben. Fogalmam sem volt, hogy (Massa) ott van" - ismerte el Hamilton. "Végigküszködtem a versenyt, az autóm egyáltalán nem tapadt." Közvetlenül a koccanás után kihajtott a bokszba, majd a következő körben Massa is követte. A sportfelügyelők a köztük történt incidenst is kivizsgálták, de akárcsak Vettellel, ezúttal Hamiltonnal is elnézőek voltak.

Ám a 24. körben a versenyigazgató a pályára küldte a Safety Cart, mert nemcsak a Ferrariról letört alkatrész, hanem a 7-es kanyarnál egy másik törmelék is volt az aszfalton. Ez kapóra jött Schumachernek, aki néhány társával még csak egy bokszkiálláson volt túl, a Safety Car mögött azonban kis veszteséggel kaphatott új gumikat.

Amikor a 28. kör elején újraindították a versenyt, Button mögött Vettel, Alonso, Webber, Massa, Hamilton, Schumacher, Petrov, Pérez volt az élmezőny sorrendje. Button azonnal rálépett a gázra, és a hideg gumikon is megfutotta az addigi leggyorsabb kört, sorozatos 1:37-es időkkel folyamatosan növelve az előnyét. Vettel a 33. körben harmadszor, immár utoljára állt ki a bokszba, hogy egy szett közepes keverékű gumit vételezzen, de ezzel a Safety Car-fázis után még összetorlódott mezőnyben visszaesett a 12. helyre. A forgalomban annyi időt vesztett, hogy később hiába gyorsult fel, Alonso a 37. körben lebonyolított kerékcseréje után előtte tért vissza a pályára.

Ezzel egy időben Hamilton megelőzte Massát - ezúttal tisztán -, míg az élen több körön át Schumacher állt, aki csak a 41. körben állt ki harmadszor a bokszba. Ennek köszönhetően beférkőzött Massa Ferrarija elé, végleg bebiztosítva magának a 6. helyet.

Nyolc körrel a leintés előtt Button 4,8 másodperccel vezetett Alonso előtt, akit Vettel durván egy másodperces távolságból üldözött, míg mögöttük Webber, Hamilton, Schumacher és Massa haladt. Egy darabig úgy tűnt, Vettel nem éri be a 3. hellyel, de a Red Bulltól szóltak neki a rádión, hogy inkább koncentráljon a vb-címre, ne kockáztasson meg egy előzést. Ezt közölték Webberrel is, gondoskodva róla, hogy a csapaton belüli párharc ne veszélyeztesse az eredményüket.

Így az utolsó percekben leginkább Alonso szolgáltatta az izgalmakat, aki rohamléptekkel felzárkózott Buttonhoz. Csakhogy ő sem hagyta magát, és megfutotta a verseny leggyorsabb körét - mindössze egy ezredmásodperccel megdöntve Sergio Pérez addigi eredményét -, simán az élen futva be. Alonso és Vettel hiába hajrázott nagyot, nem tudták elkapni, ahogy Massának sem sikerült megelőznie Schumachert.

Hátrébb Adrian Sutil mutatott be egy bátor előzést Kobajasin, Petrov és Rosberg pedig kötelékben repültek el a hibázó Paul di Resta mellett, kiszorítva őt a pontszerzők közül. Az első 19 helyezett egy körön belül ért célba Buttonhoz képest.

Vettel, akinek egyetlen pont is elég lett volna a világbajnoki cím megszerzéséhez, immár behozhatatlan előnyre tett szert az összetettben, míg Button idei harmadik nagydíjgyőzelmével Webber és Alonso elé került. A 2. hely sorsa azonban még nem dőlt el, ahogy a 7-ediké sem: Schumacher négy fordulóval a szezon vége előtt 3 pontra közelítette meg saját csapattársát, Rosberget.

http://www.origo.hu/s/partners/f1/html/session_2011_15_8.html
09:46
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

Hamarosan kezdődik a verseny

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Japán Nagydíjról élőben készülő tudósításunkban! Szuzukában, ahogy egész hétvégén, most is szép idő van, a levegő 23, az aszfalt 40 fokos. Várhatóan így is marad majd a délután folyamán, leszámítva, hogy az aszfalt hőmérséklete folyamatosan egyre alacsonyabb lesz - de csak azért, mert a bokszutcában mérik, amelyre hamarosan árnyék kezd vetülni.

09:50
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

A Kobajasi által meghívott kórus énekel

A Kamui Kobajasi által meghívott leánykórus - amely a földrengés és cunami sújtotta területről érkezett - elénekelte a japán himnuszt.

09:54
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

A versenyzők az autókban várakoznak

Néhány perc múlva kezdetét veszi a felvezető kör, a versenyzők elhelyezkednek az autójukban, a szerelők pedig lassan elhagyják a rajtrácsot.

09:55
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

Button lerajtolná Vettelt

Sebastian Vettel ismét nem talált legyőzőre a tegnapi időmérő edzésen, és bár csak 9 ezreddel, de megverte az egész hétvégén gyorsnak tűnő Jenson Buttont. A McLaren versenyzője tegnap azt nyilatkozta, már az első kanyarban megpróbálja lenyomni a címvédőt, azonban a poros oldalról indulva nem lesz könnyű dolga.

09:57
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

Sok kiállásra számíthatunk

A lágy keveréken rajtoló élmenők a durva gumikopás miatt valószínűleg háromszor - vagy akár többször is - kilátogathatnak majd a bokszba, míg a rajtrács hátsó felében a keményebb keveréket választók inkább a két kiállást részesíthetik előnyben.

10:00
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

Elindul a felvezető kör

Mindenki rendben eljött a rajtrácsról.

10:03
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

1. kör Vettel keményen támad a rajtnál

Jenson Button ígéretéhez híven már a rajtrácsról eljövet bepróbálkozott Vettelnél, a címvédő azonban nem hagyta magát, és kiterelte a pálya szélére ellenfelét. A mclarenes kénytelen volt elemelni a lábát a gázról, így csapattársa elment mellette. Mögöttük Massa, Alonso, Webber maradt a sorrend.

10:06
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

2. kör Button büntetést kér Vettelnek

Úgy érzi, a címvédő leszorította a rajtnál a fűre, így mindenképpen büntetést érdemelne - ezt mondja a csapatnak a rádión. A sportfelügyelők már vizsgálják is az esetet.

10:07
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

3. kör Kobajasi visszaesett 12. helyre

A hazaiak kedvence lassan indult el, de aztán nyert egy helyet, amikor Senna lecsúszott a fűre előtte.

10:09
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

3. kör Vettel csak 2 tizeddel gyorsabb Hamiltonnál

A legutóbbi körben 1,5-ről csak 1,7 másodpercre nőtt az előnye, Button viszont további fél másodperccel lassabb volt. Rosberg a rajtrács végéről csak a 19. helyre jött fel egyelőre.

10:10
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

5. kör Massa mögött feltorlódnak

Ő már 1,7 másodperccel van Button mögött, viszont őt Alonso és Webber is közvetlen közelről követi.

10:11
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

5. kör Maldonado megelőzi Sennát

Így már ő a 13. Senna öt fokozattal előrébb tolta a fékerőelosztást.

10:12
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

6. kör Alonso megelőzte Massát

Az első kanyarban a DRS segítségével nagyon könnyen elment mellette.

10:13
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

6. kör Liuzzi kicsúszik

...de folytatja. Közben Barrichello is megelőzte a küszködő Sennát, és tolja le a pályáról saját csapattársát, aki mellett a célegyenes végén DRS-sel el is megy.

10:15
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

7. kör Vettel és Button ezredre azonosat megy

1:40.070 mindkettejük körideje, míg Hamilton lelassul - olyannyira, hogy Button 8 tizedre csökkenti vele szemben a hátrányát, már a nyomában van. Vajon máris kopnak a lágy gumik?

10:16
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör Nem büntetik Vettelt

A sportfelügyelők úgy döntöttek, nincs szükség további intézkedésekre az ügyben.

10:17
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

8. kör Hamilton jobb hátsó defektet kap

Button simán elmegy mellette a Spoon kanyarban, Hamilton szemlátomást szenved a gumijaival, olyannyira, hogy Alonso is utoléri. A brit rögtön kimegy a bokszba egy szett új gumiért - mint utóbb kiderül, jobb hátsó defekt miatt kényszerült erre.

10:19
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

9. kör Vettel a bokszban

A hátsó gumik kopására panaszkodott, a lágy gumik nagyon hamar elhasználódnak, erre a Pirelli már tegnap figyelmeztetett, hogy akár 6-7 kör után lassabbak lehetnek, mint a kemény keverék. Schumacher is kiment kereket cserélni.

10:20
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

10. kör Alonso és Button a bokszban

Egyszerre állnak ki, miután Alonso annyival gyorsabb volt Buttonnál, hogy 8 tizedmásodpercre megközelítette a legutóbbi körben. Webber, Di Resta és Kobajasi is követi a példájukat.

10:21
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

11. kör Button és Alonso is megelőzte Hamiltont

Mindketten Hamilton elé jöttek vissza a bokszból. Átmenetileg Massa vezetett, de most ő is kiállt kereket cserélni. A sorrend átmenetileg Vettel, Button, Alonso, Hamilton, Petrov, Webber és Barrichello - de Petrov és Barrichello még nem járt a bokszban.

10:24
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

12. Bueminek leesett a kereke

Ahogy a bokszból kijött, az első kanyarban egyszerűen lelötyögött a jobb első kerék, úgyhogy félreállt vele.

10:25
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

12. kör Buttoné a leggyorsabb kör

Az ideje 1:39.187, ezzel 2,5 másodperccel van az immár újra vezető Vettel mögött.

10:27
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

14. kör Alonso elhúz Hamiltontól

Az élen álló három versenyző, Vettel, Button és Alonso 1:39-es tempót megy, akárcsak Massa. Hamilton viszont sokkal lassabb, ő 1:40 közepét megy.

10:28
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

15. kör Schumacher megelőzi Petrovot

Visszaveszi a 7. helyét, de ez a meccs még nem lefutott, mert Petrov a jelek szerint kétkiállásos taktikára játszik. A rádión szólnak Schumachernek, hogy vigyázzon az első gumikra, mert a bokszkiállásnál kiderült, hogy az első kiállásnál használt szett erősen hólyagosodott.

10:30
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

16. kör Massa és Webber utoléri Hamiltont

Már mind a ketten másfél másodpercen belül vannak hozzá képest, és jelenleg az első három helyezett is hasonló tempót diktál, így a Red Bullnak ez kivételesen nem sétagalopp. Viszont Schumacher a senkiföldjén autózik, a mögötte lévőknél lényegesen gyorsabb, az előtte haladóknál lényegesen lassabb.

10:31
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

16. kör Ismét Button a leggyorsabb

1:39.093-as körével fél másodpercet ver Vettelre is. Közben Kobajasi ismét bemutatja Alguersuarin formabontó előzéseinek egyikét a hajtűkanyarban. Tavaly kétszer előzte meg ugyanott a spanyolt.

10:34
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

18. kör Button újabb 6 tizedet ad Vettelnek

Így már csak 1,6 másodperc a lemaradása.

10:34
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

19. kör Vettel és Webber egyszerre a bokszban

Csak 10 másodperc különbség volt köztük, de mindketten kimentek új gumikért. Button ugyanis annyival gyorsabb volt Vettelnél, hogy a legutóbbi körben utolérte. Vettel ismét lágy gumikat kapott, és nem kizárt, hogy négyszer kell majd kiállnia a bokszba.

10:37
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

20. kör Button megelőzi Vettelt

Muszáj volt neki is kijönni a bokszba, hogy ne hagyja a friss gumikon meglógni Vettelt, és sikerült visszajönnie a címvédő elé. Óriási bravúr!

10:39
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

21. kör Alonso vezet

De most ő is kiáll a bokszba. A Red Bull túl későre hagyta a bokszkiállást, így Button annyira meg tudta közelíteni Vettelt, hogy a kiállás után elé jött vissza.

10:40
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

21. kör Massa összekoccan Hamiltonnal

A sikánban kívülről próbálja előzni a McLarent, de Hamilton ráhúzza a kormányt, és leszorítja a fű felé. A Ferrari jobb első szárnya letörik, ahogy hozzáér a McLarenhez - Hamiltont ezért simán megbüntethetik.

10:42
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

22. kör Massa a bokszban

Egy körrel Hamilton után ő is kiállt. Vettel továbbra is 1 másodpercen belül van Buttonhoz képest, aki az imént ismét megfutotta a leggyorsabb kört: 1:38.498-at.

10:43
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

24. kör Bejön a Safety Car

Talán a Massa autójáról letört darab miatt, ami a pálya közepén fekszik a sikán előtt.

10:45
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

25. kör Schumacher a bokszban

Még csak egyszer járt kint, úgyhogy neki pont jókor jött a Safety Car - azonnal ki is használja a lehetőséget, akárcsak mögötte Di Resta, Kobajasi, Barrichello és Rosberg.

10:46
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

25. kör Két helyen is törmelék van a pályán

A 7-es és a 16-os kanyarnál is törmelék volt a pályán, ezért küldték be a biztonsági autót.

10:47
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

26. kör Vizsgálják Hamilton és Massa esetét

Ne felejtsük el, hogy két héttel ezelőtt Szingapúrban Hamiltont éppen azért büntették áthajtással, mert egy előzési kísérlet közben nekiment Massának. A Ferrari közben szólt Charlie Whitingnak, hogy foglalkozzon az esettel, és tájékoztatták Massát, hogy az autója nem sérült meg komolyabban.

10:50
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

27. kör Webber meglökte Schumachert

A visszajátszásból látszik, hogy Webber egyszer egy előzési kísérlet közben nekiment Schumachernek, kibillentve a Mercedest az egyensúlyából, de a német sikeresen ellenkormányzott. Azt nem tudni, ez az eset mikor történt.

10:51
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

27. kör A kör végén kijön a Safety Car

A sorrend Button, Vettel, Alonso, Webber, Massa, Hamilton, Schumacher.

10:52
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

28. kör Button simán eljött

Az újraindítás után azonnal meg is futotta az eddigi legjobb első szektort, fél másodpercet verve Vettelre.

10:53
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

28. kör Buttoné a leggyorsabb kör

Az újraindítás után rögtön 1:37.576-os kört fut, úgy tűnik, nagyon szépen tudta tartani a hőmérsékletet a gumikban a Safety Car mögött is. Így már 1,2 másodperc az előnye Vettelhez képest. Schumacher 1 tizeddel gyorsabb volt Hamiltonnál, aki alulkormányzottságra panaszkodik.

10:55
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

29. kör Button újabb fél másodpercet ver Vettelre

Megint leggyorsabb kört megy, 5 századot verve saját, előző legjobbjára.

10:56
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

29. kör Webber autója rendben van

Kiderült, hogy közvetlenül a Safety Car előtt koccant össze Schumacherrel, de rádión azt mondja, hogy nincs gond az autójával, ami szerencse, mert ha ki kéne cserélni az első szárnyát, akkor csak a régi változatot tudnák felrakni helyette.

10:57
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

31. kör Sutil megelőzi Petrovot

Az orosz még csak egyszer járt a bokszban, így a gumijai kopottabbak, Sutil ezzel jelenleg az utolsó pontszerző. Hamarosan Rosberg is elmegy a Renault mellett, a német így már közel jár a pontszerzéshez.

10:58
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

32. kör Pérez üldözi Schumachert

Hasonló tempót diktálnak, de az utóbbi három körben a mexikói 2,5-ről 2,1 másodpercre csökkentette a hátrányát a 7. helyezett Mercedesszel szemben.

11:00
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

32. kör Schumacher gyors az utolsó szektorban

Övé a verseny legjobb részideje. Közben Rosberg támadási pozícióba került a 10. helyezett Sutilhoz képest.

11:02
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

33. kör Vettel a bokszban

Úgy látszik, már muszáj volt kijönnie, de ez a lehető legrosszabbkor történt, mert a Safety Car fázis után összetorlódott a mezőny, így csak a 12. helyen folytatja, közvetlenül Rosberg mögött. Így már feltehetően nem kell többször kiállnia, mert a keményebb keveréket kapta meg. Valószínűleg már csak arra a vb-győzelemhez szükséges pontra játszik a Red Bull. A következő körben Webber is kiáll.

11:04
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

36. kör Senna a Lotusok mögött

Még csak egyszer járt a bokszban, míg Kovalainen és Trulli kétszer, de a Renault-nak megint nem alakul jól a hétvégéje.

11:05
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

35. kör Hamilton a bokszban

Közben Vettel megelőzte Rosberget, és szárnyal az új, közepes keverékű gumikon.

11:06
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

36. kör Button a bokszban

Schumacher és Pérez közé jön vissza a pályára. Vettelnek közben szóltak, hogy ezzel a szett gumival próbáljon végigmenni a versenyen, egyelőre Alonso vezet, de most ő is kijött a bokszba.

11:08
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

38. kör Alonso a bokszban

Miközben Vettel megfutja a leggyorsabb kört 1:37.449-cel. Átmenetileg Schumacher áll az élen.

11:09
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

37. kör Alonso megelőzte Vettelt

A Red Bull elé jött ki a bokszból. Vettel hiába gyors az utóbbi körökben, nem jött jól neki, hogy forgalomba került. Az imént Hamilton megelőzte Massát a célegyenesben.

11:16
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

41. kör Schumacher a bokszban

6. helyre, Massa elé jött vissza az élről. Közben Vettel már körök óta támadja a második helyezett Alonsót. Nemrég Pérez futotta meg a leggyorsabb kört, ideje 1:36.569 volt.

11:18
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

43. kör Schumacher közel Hamiltonhoz

A frissebb gumikon 3 tizedet vert rá, és a pálya végén megfutotta az abszolút legjobb részidőt. Igaz, Massa ott van a sarkában, és közeledik hozzá.

11:19
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

45. kör Sutil megelőzi Kobajasit

A 130R-ben átveszi tőle a 9. helyet. Közben Petrov és Rosberg egyszerre előzik meg a 11. helyezett Di Restát, és máris Kobajasi nyomában vannak. Ez a harc az utolsó, pontot érő helyért folyik, Petrovnak sikerül is elmennie a japán mellett, így már ő a 10.

11:24
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

48. kör Webber is közeledik Vettelhez

A mezőnyben egyedüliként megy 1:36-os kört jelenleg, és ezzel elkezd felzárkózni az egymással harcoló Alonsóhoz és Vettelhez. Azonban szólnak neki, hogy Vettelt megkérték, ne kockáztasson Alonso mögött, ezért ő se sodorja veszélybe a csapattársát - magyarán itt nem lesz előzés.

11:26
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

49. kör Schumacher tartja a lépést Hamiltonnal

Az utóbbi 4-5 körben csak 2-3 tizeddel nőtt köztük a különbség, bravúr lenne, hogyha Schumacher ezzel a Mercedesszel maga mögé utasítaná Massát, aki azonban még a nyomában van.

11:28
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

50. kör Alonso Buttonra vadászik

Most, hogy lerázta Vettelt, ő a leggyorsabb, és már csak 1,6 másodpercre van Buttontól 3 körrel a verseny vége előtt.

11:29
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

50. kör Alonso már támadhatja Buttont

DRS-távolságban van a McLarenhez képest.

11:31
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

51. kör Button rálép a gázra

Nem bízza a véletlenre, megfutja egyéni legjobb körét úgy, hogy a pálya középső szektorában abszolút legjobb részidőt ér el. De még mindig Pérezé a leggyorsabb kör...

11:32
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

52. kör Buttoné a leggyorsabb kör

Egyetlen ezredmásodpercet vert Sergio Pérez eddigi legjobbjára, az ideje 1:36.568.

11:33
október 09, 2011
Vágólapra másolva!

53. kör Button nyer, Vettel a világbajnok

Vettel a végén utolérte a Ferrarit, de megelőzni nem tudta. Button valamiért nem megy levezető kört, hanem leparkolja autóját a bokszkijárathoz - lehet, hogy kifogyott a benzin? Schumacher pedig végül megverte Massát. Button máris kiszáll, és az autójára felállva ott, a bokszkijáratnál ünnepelteti magát.