Fisichella: Nem lesz kivételezés a Renault-nál

Vágólapra másolva!
Giancarlo Fisichella ugyan rangidős versenyzőként kezdi meg a 2007-es idényt a Renault-nál, hangsúlyozta, újdonsült csapattársa, Heikki Kovalainen pontosan annyi segítséget kap majd a csapattól, mint ő.
Vágólapra másolva!


Azt követően, hogy a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a McLarenhez igazolt, Giancarlo Fisichella lett a rangidős versenyző a Renault-nál, ahol az idei évben az eddig tesztpilótaként tevékenykedő újonc Heikki Kovalainen lesz a csapattársa.

"Mindketten tudjuk, hogy vezető versenyzőként kezdhetem meg az évet, hiszen sokkal nagyobb a tapasztalatom, azonban mindketten azonos bánásmódban részesülünk, efelől semmi kétségem" - mondta Fisichella a Forma-1 hivatalos weboldalán adott nyilatkozatában. "Azt viszont, hogy a továbbiakban kire fordít a csapat nagyobb figyelmet, egyedül a teljesítményünk fogja eldönteni."

"Némi nyomás van rajtam, hiszen én vagyok a rangidős, azonban már hozzászoktam ehhez a helyzethez, így nem gondolom, hogy ez problémát jelentene" - folytatta a római születésű sofőr, aki szerint bár szorosabb lesz az idei bajnokág, Alonso távozásával is erős marad a Renault.

"A csapat fantasztikus, 2005-ben és 2006-ban is remek munkát végzett, nem látok okot arra, hogy ez megváltozzon 2007-ben. A bajnokság azonban jóval szorosabb lesz, mint tavaly volt, de ez csak érdekesebbé teszi a Forma-1-et, aminek személy szerint nagyon örülök."

Bár sokan azt gondolják, hogy Fisichella csillaga leáldozóban van, és az olasz pilóta Kovalainennel sem fog tudni megbirkózni az idei évben, az érintett egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy ne tudná tartani a lépést újdonsült csapattársával.

"Gyorsabb voltam nála az első teszteken Jerezben. Azonban mindenki tudja, hogy a teszteken nem az időeredményekre hajtunk. Néha nehézségeink vannak a beállításokkal, vagy éppen más programon vagyunk" - magyarázta Fisichella. "Badoer gyorsabb volt Massánál a Ferrarival, azonban mégsem gondolja azt senki, hogy Luca veszi majd át Felipe helyét a csapatban. A teszteredményekből semmire nem lehet következtetni, így nem is érdemes erről beszélni."