Massa nyerte az év végi gokartversenyt

Vágólapra másolva!
Felipe Massa győzedelmeskedett a hétvégén Brazíliában megrendezett Nemzetközi Gokart versenyen. A Ferrari brazil versenyzője a Renault F1 jövő évi tesztpilótáját, Nelson Piquet Jr.-t múlta felül a megmérettetésen.
Vágólapra másolva!

Massa egyébként kivette a részét a szervezésben is, hiszen ahol járt, hirdette a versenyt. A brazil pilóta nem hiába tette ezt, hiszen már a rendezvény előtt tudni lehetett, nagy esélyeként indul a gokartversenyen. Felipe végül egy ponttal ugyan, de megelőzte az ifjabbik Piquet-t, akinek be kellett érnie a második hellyel.

Massa rajt-cél győzelmet aratott az első versenyen, ám a második fordulóban nem volt egyszerű a dolga a fordított felállás miatt. A brazil pilóta az első körben még csak a tizenhatodik pozícióban tanyázott, ám felzárkózott Piquet mögé a negyedik helyre, és az összesített eredmény alapján megnyerte a gokartversenyt.

"Folyamatosan figyeltem rá" - mondta Piquet a verseny végén. "Az autóm az egész hétvégén jól muzsikált, aminek köszönhetően sikerült több ellenfelemet is megelőznöm. A legfontosabb az, hogy jól zártam az évet, így elégedett vagyok. Véleményem szerint pályafutásom legfantasztikusabb éve előtt állok."

Az eseményen más sztárok is részt vettek: Rubens Barrichello, Vitantonio Liuzzi, Robert Doornbos, Tiago Monteiro, Ricardo Zonta, Jean Alesi, Antonio Pizzonia, Xandi Negrao, és Tony Kanaan.