Hivatalos hír jött a Nintendo Switch 2-ről

nintendo switch kézikonzol játékkonzol videojáték
Fotó: Alvaro Reyes / Unsplash
Vágólapra másolva!
Jó és még jobb hírekkel szolgált a rajongók számára a cég elnöke.
Vágólapra másolva!

Izgalmas idők előtt állnak a Nintendo Switch kézikonzol rajongói, adta hírül a japán vállalat X-es csatornáján maga Shuntaro Furukawa elnök. A közösségi médiás bejegyzésében a felsővezető elsőként a legközelebbi jövővel kapcsolatos tervekről számolt be, bejelentette a júniusi Nintendo Direct sajtóeseményt, ennek során kiderül, hogy az év hátralévő részében milyen játékokra számíthatnak a Switch-csel rendelkezők.

Ennél sokkal nagyobb szenzációt jelent, hogy a vállalat most először adott tájékoztatást a fogyasztók számára a hetedik évét taposó Nintendo Switch utódjáról.

Furukawa szerint a tízmilliók által várt kütyüt az idei üzleti évében, azaz 2025 márciusának végéig fogja bejelenteni a gyártó. 

Viszont az elnök kiemelte, hogy a júniusi Directen még nem esik majd szó az új kézikonzolról, a hardverrel kapcsolatos további információkra egyelőre ne számítsanak a keménymagos rajongók.

Furukawa tájékoztatása egybevág a legutóbbi Nintendo Switch 2-vel kapcsolatos pletykákkal, ezek már hetekkel ezelőtt arról szóltak, hogy jövőre csúszott a gép piacra dobása. További hírek szerint a kézikonzol masszívan erősebb lesz az elődjénél, továbbá teljesen visszafelé kompatibilisnek ígérkezik a rá készült alkalmazásokkal és játékokkal.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!