Ezt az összetevőt soha nem szabadna a brownie-ba tenni

brownie
A brownie-t mindenki szereti.
Vágólapra másolva!
Szinte minden családban legalább havonta egyszer brownie kerül az asztalra desszertként, amely után általában mind a tíz ujjunkat megnyaljuk, hiszen igazán ínycsiklandó sütemény. Nigella Lawson szerint a diós brownie a legjobb választás, hiszen minden alkalomra megfelelő, legyen szó egy egyszerű vasárnapi ebédről vagy születésnapi ünnepségről, a sztárséf ugyanis úgy véli, a ropogós dió remekül ellensúlyozza a ragacsos, puha csokoládét.
Vágólapra másolva!

Nigella Lawson azt tanácsolja, hogy ha a diót inkább kihagynánk a receptből – mert nincs otthon, vagy mert nem szeretjük stb. –, pisztáciát ne tegyünk a sütibe. Hogy miért? A pisztácia nem marad roppanós, ha belesütjük a tésztába: puhává és rágóssá válik – ami nem meglepő, tekintve, hogy a pisztácia nyersen is meglehetősen lágy.

A pisztácián kívül azonban számos jó alternatíva létezik: a sótlan földimogyoró, a mogyoró, a brazil- vagy a pekándió.

A még finomabb végeredményhez a magokat először pirítsuk meg a sütőben, mielőtt a brownie tésztájához adnánk. A pirítás fokozza a magok ízét és még ropogósabb textúrát ad nekik. Tovább fokozhatjuk az élményt, ha ropogós gabonapelyhet teszünk a tésztába.

Brownie

Hozzávalók:

  • 9 ek. liszt
  • 9 ek. cukor
  • 4 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 7 ek. tej
  • 7 ek. olaj
  • 2 db tojás
  • 1 marék dió
  • 3 csepp vaníliakivonat
  • vaj
brownie
A brownie-t mindenki szereti
Fotó: Mindmegette.hu

Elkészítése:

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a tojást, a durvára vágott diót és néhány csepp vaníliakivonatot.
  2. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a masszát. Hideg sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, ha középen kicsit még ragadós a tészta. Lehűtjük, és felszeleteljük.

Ha további recepekre is kíváncsi, akkor keresse fel a Mindmegette oldalát!