Képregény készül a futballzseniről

Vágólapra másolva!
Mauricio de Souza - az egyik legnevesebb brazil rajzoló, aki a Mónica című sorozattal országa ünnepelt személyisége - egy másik, nála is nagyobb brazil sztárról rajzol képregényt: Ronaldinho a kiszemelt.
Vágólapra másolva!

A Telenticoas információ szerint a rajzoló már többször találkozott a futballzsenivel, és már megszültetett a megegyezés: a németországi, nyári futball-világbajnokság előtt több országban képregény jelenik meg Ronaldinhóról. Mauricio de Souza nem csak szórakoztat, de egyes vélemények szerint brazil gyerekek milliói az ő képregényein tanultak meg olvasni. A hetvenes években szültetett zseniális argentin Mafaldá-nak (ezt Quino követte el) testvére-másolata lehetett a később kitalált Mónica, de Souza talán legnépszerűbb figurája, aki tematikus (vidám)parkot is kapott.

A rajzoló egyik korábbi munkája

A művész már találkozott és egyeztetett az FC Barcelona vezetőivel is, és mint elmondta, a megjelenés dátuma még bizonytalan, de a kalandok és a karakter jellemzői már többé-kevésbé megvannak. A képregényfüzet(ek) főhőse a brazil válogatott mezében pompázik majd, természetesen egy labda is lesz mellette. "Köszönetet adok Istennek ezért az ajándékért, hogy rajzokban is emlékezzenek rám. Ez életemen át fontos lesz számomra, és talán több generáció számára is" - nyilatkozta a brazil szupersztár Ronaldinho, aki tavaly az Aranylabda- és az év labdarúgója-szavazáson is az élen végzett.

A köztudottan fociimádó országban alkotó rajzoló nem először nyúl futballtémához, hiszen Pelezinho címmel jelentetett már meg képregényt - persze Peléről. Ez a sorozat 1979-ig jelent meg több napilapban is: volt sok téma és személyes benyomás is, ugyanis de Souza és Pelé többször is leültek, hosszabb beszélgetésre.